Руските държавни фирми, срещу които САЩ днес обявиха санкции, ще

...
Руските държавни фирми, срещу които САЩ днес обявиха санкции, ще
Коментари Харесай

Отговорът на Москва: Санкционираните от САЩ фирми ще получат държавна подкрепа

Руските държавни компании, против които Съединени американски щати през днешния ден оповестиха наказания, ще получат спомагателна държавна поддръжка, съобщи съветският министър на индустрията и търговията Денис Мантуров, представен от международните медии.

Мантуров също по този начин предизвести, че ще има административни санкции за съветски компании, които откажат да работят със глобените компании.

Включването на " Рособоронекспорт " в листата от наказания на Съединени американски щати има за цел изтласкването на Русия от международния оръжеен пазар, съобщи представител на съветската държавна корпорация Ростех, в която влиза " Рособоронекспорт ".

" Проучваме документа и още не сме създали дефинитивни заключения. Фактът обаче, че на мушка е взет " Рособоронекспорт " удостоверява същинската цел на глобите. Всички тези гръмки слова и обвинявания са единствено претекст да бъде изтласкана Русия от международния оръжеен пазар. Грубо и прагматично. Това е чиста проба недобросъвестна конкуренция ", съобщи той.

Председателят на Руския съюз на индустриалците и бизнесмените Александър Шохин съпостави глобите на Съединени американски щати с терористични способи, съобщи ТАСС.

" Съдейки по всичко, американците ще употребяват, с опрощение за грубия израз, методите на терористите, а точно ще " убиват заложници ". От този кремълски лист те ще изваждат по няколко души като " заложници " в кавички, с цел да видят останалите, че и тях това ги чака, в случай че не почнат да се държат уместно. А подобаващото държание от тяхна позиция е, меко казано, да убеждават политическите управляващи в Русия, че тя би трябвало да се държи иначе ", съобщи той.

Шохин означи, че в Русия има компании, които имат активи в чужбина, в това число и в Съединени американски щати. Според него бизнесмените, чийто бизнес оказва помощ за развиването на стопанската система на Съединени американски щати, не са застраховани против включването им в санкционния лист.

Секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев съобщи, че новите наказания на Съединени американски щати няма да пресечен контактите на Москва с Вашингтон.

Санкционираните физически и юридически лица ще намерят способи да компенсират наложените им ограничавания, сподели Патрушев след съвещание на Съвета за сигурност.

Ставащото основава " добър капацитет за икономическо съдействие с други страни ", добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР