Руски съд поиска от затворническата служба да предостави информация за

...
Руски съд поиска от затворническата служба да предостави информация за
Коментари Харесай

Съюзниците на Навални обявиха награда за информация къде може да се намира

Руски съд изиска от затворническата работа да даде информация за местонахождението на опозиционния политик Алексей Навални.

Представители на обкръжението му настояват, че преди две седмици той е липсващ от наказателната колония, където излежаваше серия от присъди с общ период 30 години.

В писмо до The Wall Street Journal Владимирският регионален съд декларира, че не разполага с информация за Навални.

Известно е, че той се е намирал в изправителната колония ИК-6 Мелехово на към 240 километра източно от Москва. Трябвало е да участва на седем правосъдни съвещания в понеделник.

В писмото написа още, че съгласно по-ранна информация, която съдът е получил от затворническите управляващи, Навални е напуснал наказателната колония, в която се е намирал, отивайки в " поправително заведение отвън Владимирска област ", според изискванията на присъдата, издадена от Московски съд през август.

Това решение " към този момент е влезнало в действие ", декларира съдът.

Адвокатският екип на Навални оповестява, че няма връзка с него от началото на този месец, когато той не се явява на плануваните правосъдни съвещания на 6 декември.

Представителите на опозиционера разгласяват квалифицирано от него известие на 7 декември, в което той моли руснаците да гласоподават за всеки различен, с изключение на за президента Владимир Путин, на президентските избори следващата година.

Експерти от съветската правосъдна система споделят, че прехвърлянето на пандизчия постоянно може да се окаже дълъг развой, до момента в който се попълнят документите и той се откри в новата институция.

Сътрудниците на Навални обаче се притесняват за неговото благоденствие.

Той и неговите поддръжници упрекват управляващите, че вършат всичко допустимо да създадат живота му нетърпим, като да вземем за пример безсистемно го слагат в така наречен наказателна килия, където на пандизчиите се отхвърлят хранителни колета или опция да си купят спомагателна храна.

Самият Навални от време на време провежда  гладни стачки в символ на митинг против неприятно отношение.

Според говорителката му Кира Ярмиш, вторник е 14-ият следващ ден, в който съдружниците му не са го виждали или чували. През уикенда юристите му са " отправили запитвания до повече от 200 центъра за авансово задържане в цялата страна ". Те не са получили отговор, написа тя в X.

Поддръжниците на Навални са предложили премия за всякаква достоверна информация по отношение на статута му.

Изчезването му провокира възходяща угриженост измежду интернационалната общественост, в това число и в Съединени американски щати.

Миналата седмица Държавният департамент съобщи, че Вашингтон е напомнил на Москва, че съветските управляващи носят отговорност за това, което се случва с Навални.

В понеделник Мариана Кацарова, специфичният докладчик на Организация на обединените нации за правата на индивида в Русия, изрази угриженост в изказване, отбелязвайки " непрекъснатото малтретиране на Навални при задържането му и неналичието на достъп до съответни медицински грижи... което е довело до по-нататъшно увреждане на здравето му и до огромни опасности за живота му ".

Кацарова прикани съветските управляващи да " съблюдават интернационалните си отговорности в региона на правата на индивида " и неотложно да освободят Навални и всички останали, които тя дефинира като " случайно арестувани ".

Като изострен критик на Путин, Навални прекара години в присмиване на съветския водач и разкритие на доказателства за корупция в Кремъл, като натрупа огромен брой почитатели в интернет.

Той е зад решетките от януари 2021 година, когато се върна в Москва от Германия, където се възстановяваше от опита за отравяне с Новичок, за който той, неговите сътрудници и висши западни чиновници, в това число администрацията на Байдън, упрекнаха Кремъл.

Руското държавно управление отхвърля да е забъркано в атентата против Навални, чиито присъди са за разнообразни обвинявания, в това число за екстремизъм.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР