Руски ракети, изстреляни по Украйна са паднали погрешка на територията

...
Руски ракети, изстреляни по Украйна са паднали погрешка на територията
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Започва ли Третата световна война? Руски ракети по грешка удариха Полша, двама загинали. Москва: Провокация

Руски ракети, изстреляни по Украйна са паднали простъпка на територията на Полша, има минимум двама починали, заяви Би Би Си.

Полша е член на НАТО и граничи с Украйна, отбелязва медията. Експлозиите в Полша са разследване от всеобщата бомбардировка против украински градове от Русия по-рано през днешния ден, при която бяха изстреляни над 100 ракети.

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки привиква комисията на Съвета на министрите по въпросите на националната сигурност и защитата " по неотложност ", заяви представителят на държавното управление Пьотр Мюлер. Ракетите са паднали в град Пшеводов. Той не даде детайлности за тематиките на срещата, а се ограничи единствено, че е " поради рецесията ".

Полиция, прокуратура и бойци от армията към този момент са на място. Предполага се, че задачата на ракетите евентуално е украинският град Лвов, който е на към 100 км южно от полския Пшеводов. Заблудените ракети са паднала на 65 километра в територията на Полша.

Че ударите са нанесени от съветски ракети бе доказано от разузнаването на Съединени американски щати пред АП, заяви " Евронюз ".

Не можем да потвърдим тази информация, сподели американският ген. Патрик Райдер от името на Пентагона. Съединени американски щати ще пазят всеки метър от територията на НАТО, добави той.

Неофициално от военното летище край Томашов Любелски са изхвърчали военни самолети, разгласи в туитър основният редактор на полското радио ЗЕТ Мариуш Джержевски.

Съгласно договорите на НАТО нахлуване против един съдружник от пакта се смята за нахлуване против всички страни от него, напомня английското издание.

Експлозиите пристигнаха в ден, когато Москва стартира нови ракетни офанзиви в Украйна в това, което Киев сподели, че е най-тежката вълна от ракетни удари за близо девет месеца война. Повече от 100 ракети са били изстреляни по градове в цялата страна, поразявайки цивилни здания и електроцентрали, оповестиха украинските военновъздушни сили.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР