Руски ракетен удар срещу Киев унищожи част от сградата на

...
Руски ракетен удар срещу Киев унищожи част от сградата на
Коментари Харесай

Руски терористичен удар унищожи част от сградата на Киевската академия за приложни изкуства

Руски ракетен удар против Киев унищожи част от постройката на Държавната академия по декоративни и приложни изкуства и дизайн " Михайло Бойчук ", заяви " Украинска истина ".
 
При нахлуване против Киев тази заран, вследствие на падащи фрагменти от ракета, изстреляна от Руската федерация, централната част на постройката на Киевската държавна академия по декоративни и приложни изкуства и дизайн " Михайло Бойчук " бе разрушена, по-специално спортната зала, конгресната зала и изложбеният център. На пространствата на факултетите и аудиторията на институцията са нанесени обилни вреди ", се показва в известието.
 
Според предварителната информация са били ранени двама души, които са настанени в болница. От министерството допълват, че допустимо най-скоро ще бъде направена оценка на вредите и ще бъдат подхванати ограничения за незабавна реорганизация на разрушените обекти.
 
Силни гърмежи отекнаха в Одеса няколко минути, откакто бе обявено за паника през днешния ден в 17.23 ч. Жителите на Одеса и на Одеска област са призовани да се укрият в бомбоубежища, тъй като Русия нападна с балистични ракети, заяви регионалният шеф на Одеска област Олег Кипер в Telegram.
 
По предварителна  информация ракетите са поразили обекти в региона и има ранени. Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по бройка съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година  
 
В самия град Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР