Руски ФПВ-дрон Упир унищожи американски танк “Ейбрамс близо до Авдеевка

...
Руски ФПВ-дрон Упир унищожи американски танк “Ейбрамс близо до Авдеевка
Коментари Харесай

ФПВ-дрон унищожи още един американски танк “Ейбрамс” край Авдеевка

Руски ФПВ-дрон " Упир " унищожи американски танк “Ейбрамс ” покрай Авдеевка в Донецката национална република, заяви представител на производителя на дрона.
" Днес покрай Авдеевка нашите безпилотни самолети “Упир ” унищожиха танк “Ейбрамс ”. Той беше погубен от бойци от групата " Център ", означи събеседникът на организацията.

Според него американският танк се е доближил доста покрай позициите на съветски бойци, които са разстреляли веригите му с гранатомет РПГ-7. След това военните употребявали два дрона камикадзе “Упир ”, които изгорили спрялата бронирана машина.

В средата на февруари украинското издание " Страна " заяви, че ВСУ употребяват “Ейбрамс ” повече от месец в Авдеевско направление, откъдето преди този момент са се отдръпнали. Видеото, оповестено от медиите, демонстрира по какъв начин американски танк минава през разрушено село и стреля от оръдие.

Миналия понеделник съветникът на ръководителя на ДНР Денис Пушилин Ян Гагин сподели, че съветските въоръжени сили са извадили от строя първата американска бойна машина край Авдеевка. Заслугата за това е на военните с позивни “Коловрат ” и “Рассвет ” (оператор на ФПВ-дрон). Битката се разиграла при село Бердичи. В същия ден екипажът на “Коловрат ” унищожава няколко единици техника на ВСУ, в това число разрушава втория “Ейбрамс ”.

“Ейбрамс ” е главният военен танк на Съединените щати, чието серийното произвеждане стартира през 1980 година Той е на въоръжение в американската войска и морската пехота, както и във въоръжените сили на Египет, Австралия, Мароко и някои страни от Близкия изток. “Ейбрамс ” е един от най-тежките танкове, бойното му тегло надвишава 62 тона. Оборудван е със 120-мм гладкоцевно оръдие. Танкът има здрава ризница единствено начело, мощен мотор с високи разход на гориво и топлинно лъчение, ръчно зареждане на оръдието вместо автоматизирано, с уязвим спомагателен мотор и висока цена.

Вашингтон даде обещание да трансферира 31 единици “Ейбрамс ” в Киев; медиите оповестиха за началото на доставките предишния септември. В същото време, както писа “Уолстрийт Джърнъл ”, украинските управляващи признаха, че появяването на американски танкове във ВСУ няма да може да промени обстановката на фронта. Така началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов означи, че “Ейбрамс ” няма да издържи дълго на фронтовата линия.

Кремъл неведнъж е подчертавал, че танковете “Ейбрамс ”, доставени на Украйна, ще изгорят, както и останалата западна техника.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед30799Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед44858Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед109364Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед150099Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед15701Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377589Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед150099Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед117148Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед109364Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоКоментарен Поглед102048Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво.... Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР