Руски автомобили, представени като нови модели Москвич, се оказаха китайски

...
Руски автомобили, представени като нови модели Москвич, се оказаха китайски
Коментари Харесай

Новият джип Москвич се оказа китайски

Руски коли, показани като нови модели " Москвич ", се оказаха китайски - на JAC, оповестиха съветски медии.

Те са копие на китайския кросоувър JAC JS4 в две модификации - с бензинов и електрически мотор. Напълно идентични с оригинала - единствената разлика е името на " Москвич " и на модела - " Яуза ".

Дори не е ясно дали автомобилите ще се създават в Русия - в някогашния цех на " Рено ", национализиран и предан от страната на съветската столица. Там, твърди кметът Сергей Собянин, до края на годината ще са подготвени 400 бензинови и 200 електрически модела.

Остава тайнственост и цената на " новия " " Яуза ". Китайският оригинал стартира от 12 900 $ - в Поднебесната империя, несъмнено. Вероятно в Русия ще мине милион рубли, или 16 000 $. Той се продава от 2020 година - като се появи на съветския пазар тази година, само че се продава без реклама. Вероятно - с цел да не се конкурира с " Москвич ".

Не е ясно кой ще купува коли в този ценови клас, въпреки това, и съветската междинна класа към този момент няма необикновен избор - редица компании прекратиха вноса на свои артикули. При това не поради войната от морални подбуди, а тъй като руснаците към този момент нямат задоволителна покупателна дарба.

Любопитно е, че китайската компания JAC е китайска единствено на половина - другите 50% са благосъстоятелност на Volkswagen. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР