Руската телевизионна водеща Елена Малишева обясни в интервю за Rambler

...
Руската телевизионна водеща Елена Малишева обясни в интервю за Rambler
Коментари Харесай

В Русия обясниха механизма на изтребление на жените над 50-годишна възраст

Руската телевизионна водеща Елена Малишева изясни в изявление за Rambler News Service за какво преяждането е рисково и кой страда най-вече от затлъстяване .

По думите ѝ природата се пробва да се отърве от хората на възраст над 50 години и е основала доста " механизми " за това: най-ефективният от тях бил преяждането, към което били склонни таман дамите .

" За природата, за жалост, след 50-годишна възраст не сме изключително нужни. Тя търси метод да се отърве от нас. Способът - благодарение на лъжица и вилица да си копаем сами гроба - е един от най-приятните за хората . Никой не подозира клопката ", разяснява Малишева.

Обаче, както подчертала телевизионната водеща, затлъстяването е директно обвързвано с нараснал риск от инфаркт и инсулт, както и онкологически болести: да вземем за пример при дами с наднормено тегло рискът от развиване на рак на гърдата е няколко пъти по-висок.

Според Малишева дамите над 50-годишна възраст, страдащи от затлъстяване, са два пъти повече спрямо мъжете . Първият " пик " на наддаване на тегло идва в следродилния интервал, а вторият настава дружно с менопаузата, прецизирала тя.

" Това се дължи на промени в хормоналния статус на дамите. В един случай това се дължи на бременност, в различен случай това е обусловено от прекъсването на производството на женски полови хормони по време на менопаузата ", показала още съветската телевизионна водеща.

За разлика от мъжете, дамите на практика нямат тестостерон - главния хормон, който изгаря мазнините, напомня Малишева, като добавя, че мъжете имат повече мускули, а съгласно нея в мускулите има заводи за изгаряне на мазнини - митохондрии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР