Руската рубла започна отново да отслабва в сряда, парирайки опита

...
Руската рубла започна отново да отслабва в сряда, парирайки опита
Коментари Харесай

Рублата отново поевтинява след западните санкции спрямо Русия

Руската рубла стартира още веднъж да отслабва в сряда, парирайки опита за стабилизация от през вчерашния ден вечерта, опитвайки тест на равнищата към 80 рубли за $, защото вложителите правят оценка западните наказания, наложени на Русия след признаването от Москва на независимостта на източноукраинските райони Донецк и Луганска и заповедта на президента Путин за изпращане на войски в двете сепаратистки области.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 652
Съединените щати, Европейският съюз, Англия, Австралия, Канада и Япония дадоха отговор на признаването от президента Владимир Путин на сепаратистки анклави в региона на Донбас в Източна Украйна, като оповестиха наказания, ориентирани към съветски банки и към съветския хайлайф, а Германия замрази узаконяването на газопровода " Северен поток 2 ".

Британският външен министър Лиз Тръс разгласи в сряда спомагателни ограничения, заявявайки, че Англия ще спре продажбата на съветски държавен дълг (на съветски облигации) в Лондон.

В ранния следобяд съветската валута поевтинява с 1,1% към 79,70 рубли за един $ и с 1,3% към 90,45 руби за едно евро.

Днес Русия чества формалния празник на Защитника на Отечеството, като редица търговци не са на работа, само че търговията като цяло продължава.

Във вторник сутринта съветската валута се срина за малко до близо двегодишно дъно от 80,93 рубли за $ след решението на Путин да изпрати " мироопазващи " военни сили в приетите от Москва за самостоятелни райони на Донецк и Луганск, след което обаче съумя да стабилизира към и малко под 79 равнището.

Трябва да се има поради, че първичният кръг от новите наказания на Запада не е ориентиран към огромни финансови институции, което значи, че тяхното влияние може да бъде много алегорично.

Съединените щати разшириха рестриктивните мерки за търговия с съветски държавен дълг, забранявайки присъединяване на вторичния пазар за съветските облигации, издадени след 1 март -  ход, който съгласно анализаторите може да има умерено влияние в кратковременен проект, само че може да бъде стъпка към предприемане на по-сурова мярка.

Министерството на финансите на Русия съобщи в сряда, че занапред нататък ще предлага единствено нови серии от държавните OFZ облигации в отговор на хода на Вашингтон.

Междувременно съветските облигации в долари усилиха загубите си, като по-дългосрочните излъчвания поевтиняха с повече от 4 цента, с цел да се търгуват в най-ниските равнища от 90-те години на предишния век, демонстрират данните на Tradeweb.

Някои от украинските облигации, деноминирани в долари обаче се показаха още по-зле, като емисията с падеж 2032 година поевтиня с 5,5 цента до 66,37 цента за $.

Лихвената награда за притежателите на съветски и украински дълг по отношение на доходността на американските облигации пък се разшири внезапно до надлежно 391 базисни пункта и 1280 базисни пункта, което е най-голямата лихвена награда от 2015 година насам,

Руският фондов показател RTS, деноминиран в долари, се намалява с нови 0,7%, до момента в който показателят MOEX, който е в рубли, нараства с 1,57%, отбелязва БНР.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 652  Папата със съвет към политиците във връзка рецесията в Украйна Папата със съвет към политиците във връзка рецесията в Украйна  Youtube блокира канала на водача на Донецк Youtube блокира канала на водача на Донецк  CNN: Половината руснаци поддържат военни дейности в Украйна CNN: Половината руснаци поддържат военни дейности в Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР