Руската подкрепа за венецуелския президент Николас Мадуро може да стане

...
Руската подкрепа за венецуелския президент Николас Мадуро може да стане
Коментари Харесай

Венецуела излиза на фронтовата линия в американско-руските спорове

Руската поддръжка за венецуелския президент Николас Мадуро може да стане последната сериозна точка за влошаващите се връзки сред Съединени американски щати и Русия, откакто излезе отпред в листата от дълго назряващи разногласия сред съперниците от Студената война, написа в петък организация Асошиейтед прес.

В миг, в който разногласието се ускорява, а двете страни си разменят обвинявания и заемат диаметрално противоположни позиции, от които не желаят да правят отстъпка, държавният секретар Майк Помпейо има намерение да се срещне с съветския външен министър Сергей Лавров идната седмица във Финландия, с цел да обсъдят тематиката.

Високопоставен представител на Държавния департамент сподели, че Помпейо ще употребява опцията да бъде на един и същи конгрес на Арктическия съвет с Лавров, с цел да изрази американската " угриженост от държанието на Русия ". " Това ще включва Украйна, и несъмнено, Венецуела ", сподели служителят, който не бе акредитиран да разяснява обществено срещата и приказва при изискване да остане неизвестен.

Подкрепата на Русия за Мадуро, който отхвърля да съобщи властта на подкрепяния от Съединени американски щати опозиционен водач Хуан Гуайдо, е единствено последният от въпросите, които разделят Вашингтон и Москва. Отношенията се нажежават, откакто двустранните връзки към този момент бяха обтегнати от намесата на Русия в американските президентски избори през 2016 година, военната ѝ намеса в интерес на сирийския президент Башар Асад, анексията на Крим през 2014 година и продължаващата съветска поддръжка за сепаратистите в Източна Украйна.

Дори президентът Доналд Тръмп да желае по-добри връзки с съветския президент Владимир Путин, неговите подчинени ускоряват рецензиите си към Русия по тези въпроси, напоследък с необикновен акцент върху Венецуела.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР