Руската неправителствена организация Мемориал, за която Върховният съд на страната

...
Руската неправителствена организация Мемориал, за която Върховният съд на страната
Коментари Харесай

Мемориал обеща да намери законни начини да продължи дейността си, след като съда я закри

Руската неправителствена организация " Мемориал ", за която Върховният съд на страната постанови през днешния ден да бъде закрита, даде обещание да откри " законни средства " да продължи активността си, съобщи Франс прес.

" Мемориал ", това не е една организация, нито даже обществено придвижване. " Мемориал ", това е потребност жителите на Русия да знаят истината за трагичното минало, за ориста на милиони хора. И никой не може да " закрие " тази потребност ", акцентира в изказване неправителствената организация, оповестена в Русия за задграничен сътрудник.

Решението на съветския Върховен съд е " тежка вест за гражданското общество " в страната, сподели генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич.

Тя акцентира, че " Руската федерация наподобява се отдалечава още повече от нашите правила и общи европейски полезности ". " Днес е тъмен ден за гражданското общество на Руската федерация ", изрази страдание Пейчинович Бурич.

Тя посочи, че " съществуването и развиването на организациите на гражданското общество са главен дирек на всяка европейска народна власт ".

Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан изрази отвращение и угриженост от закриването на " Мемориал ". Това е " ужасна загуба за съветския народ ", акцентира той.

Посланикът на Съединени американски щати в Москва Джон Съливан порица закриването на организацията като " драматичен опит за угнетяване на свободата на словото ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР