Руската наемническа групировка Вагнер е подготвял преврат в Молдова, каза

...
Руската наемническа групировка Вагнер е подготвял преврат в Молдова, каза
Коментари Харесай

Молдова: Вагнер са подготвяли опит за преврат в страната

Руската наемническа формация " Вагнер " е подготвял прелом в Молдова, сподели през днешния ден президентката на страната Мая Санду, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ, проектът е включвал подкупване на гласоподаватели и провокиране на принуждение по време на антиправителствени митинги .

" Ситуацията в действителност е трагична и би трябвало да се защитим ", сподели Санду в изявление за в. " Файненшъл таймс ", без да дава повече детайлности за това за по кое време е бил плануван опитът за прелом.

Президентката сподели, че от Русия са били изпратени скрито пари в намиращата се сред Украйна и Румъния някогашна руска република, частично посредством куриери и частично посредством банкови сметки в Дубай .

В началото на годината в Молдова се появиха предизвестия за иден прелом. През март държавното управление в Кишинев заяви също за арест на наемник от съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер ".

ЧВК " Вагнер " дълготрайно време воюваше паралелно с съветската войска в Украйна . Бившият притежател на наемническата формация, Евгений Пригожин, обаче по-късно остро разкритикува съветското военно управление и през юни провежда опит за протест против съветските управляващи, само че още на същия ден се отхвърли от проектите си. Два месеца по-късно самолетът на Пригожин се разруши по време на полет от Москва за Санкт Петербург при неизяснени условия, показва ДПА.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР