Руската федерална служба за охрана (ФСО) съобщи, че Червеният площад

...
Руската федерална служба за охрана (ФСО) съобщи, че Червеният площад
Коментари Харесай

Москва затваря Червения площад до 10 май

Руската федерална работа за защита (ФСО) заяви, че Червеният площад в Москва ще бъде затворен за гости за две седмици - от 27 април до 10 май . Официалната причина е подготовката и провеждането на Парада на успеха за 9 май, заяви Руската работа на Би Би Си

В предишното Червеният площад също беше краткотрайно затворен поради парада, само че за първи път го затварят за толкоз дълго време .

Миналата година достъпът на обществеността беше стеснен от 4 до 9 май . През 2021 година не се съобщаваше за ограничавания, единствено достъпът до Мавзолея на Ленин и некропола край стената на Кремъл беше затворен. През 2020 година заради пандемията от ковид парадът на Червения площад не се организира. Година по-рано площадът беше затворен от 6 до 9 май.

Причините за смяната на датите тази година не се оповестяват, само че коментаторите отдават това на опасенията на съветските управляващи по отношение на възходящата периодичност на появяването на украински дронове в съветското небе.
 Още един дрон открит в региона на Москва Обновена
Още един дрон открит в региона на Москва

Този път не се оповестява за взривни субстанции

По-рано, а парадът на 9 май също беше анулиран, базирайки се на закани за сигурността.

Тази година за парада на 9 май, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Пвсков, Единственият яуждестранен държавен глава, който се чака да участва на парада е президентът на Киргизия Садир Жапаров, който ще бъде по това време в Москва на публично посещаване.
 Кремъл се тревожи от новите фотоси в
Кремъл се тревожи от новите фотоси в " Безсмъртния полк "

Лондон: В маршовете могат да се включат доста близки на починали в актуалната война

Украинският предприемач Володимир Яценко разгласи конкурс за производители на дронове при започване на април. Той даде обещание 20 милиона гривни (повече от половин милион долара) на екипа, чийто дрон ще може да кацне на Червения площад в Москва на 9 май .

Ден преди този момент украинските медии и обществените мрежи разпространиха малко видео, което сякаш изобразява фрагменти от Червения площад, направени от украински дрон. Автентичността на това видео не е открита.
 Forbes: Русия се готви да отрази нахлуване на 50 хиляди украински дрона
Forbes: Русия се готви да отрази нахлуване на 50 хиляди украински дрона

Те са евтини и сложни за сваляне
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР