Руската федерална агенция за въздушен транспорт започна разследване на катастрофата

...
Руската федерална агенция за въздушен транспорт започна разследване на катастрофата
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Самолетът на Евгений Пригожин се разби в Русия

Руската федерална организация за въздушен превоз стартира следствие на злополуката на частен аероплан " Ембраер ", станала в Тверска област в сряда, предава ТАСС.

Сред пасажерите е бил създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, се показва в изказване на Федералната организация за въздушен превоз.

" Започнато е следствие на злополуката на аероплан " Ембраер ", станала тази нощ в Тверска област. Според листата на пасажерите измежду тях е името и семейството на Евгений Пригожин ", означават от ведомството.

Всички на борда са починали, показват пред ТАСС от пресслужбата на съветското министерство на изключителните обстановки:

" Самолетът " Ембраер " е изпълнявал полет от летище Шереметиево (Москва - бел. ред.) за Санкт Петербург. На борда е имало трима водачи и седем пасажери. Всички са починали ".

Инцидентът е станал покрай село Куженкино. От службите за незабавна помощ оповестиха, че са разкрили телата на четирима души. Самолетът е изгорен при удара в земята. Летял е по-малко от половин час след излитането си от Москва.

По рано през днешния ден каналът " Сива зона " в Телеграм, обвързван с " Вагнер ", разгласи, че самолетът е бил свален от съветската противовъздушна защита в Тверска област.

Според обвързваният с съветските служби за сигурност канал " МИГ России " в Телеграм, познати на Пригожин са потвърждили гибелта му, както и тази на дясната му ръка в частната военна компания " Вагнер " Дмитрий Уткин.

Освен като водач на наемническата формация, Пригожин беше прочут с околните си връзки с съветския президент Владимир Путин. В края на юни обаче предприемачът подвигна въоръжен протест против съветското военно командване, поради което Путин се отхвърли от него. Бунтът завърши с разпореждане " Вагнер " да се отдръпват, след което наемниците се изтеглиха от Украйна и Русия и се трансферираха в Беларус. Пригожин получи леговище там, както и гаранции, че против него няма да има правосъдно гонене за бунт, вследствие на договорка, контрактувана с Путин и беларуския президент Александър Лукашенко.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР