Руската армия вече три месеца безуспешно настъпва в района на

...
Руската армия вече три месеца безуспешно настъпва в района на
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руската армия е пред сериозна дилема - къде да атакува

Руската войска към този момент три месеца безрезултатно настава в региона на Угледар. Сега командващите вземат решение дали да направят  нов опит.

Това оповестява РБК-Украйна, базирайки се на английското министерство на защитата в Twitter.

В отчета му се отбелязва, че на 4 март съветското военно ведомство разгласява видеозапис от посещаване в Украйна на Сергей Шойгу, който е необичайност за съветския боен министър.

" Има действителна опция това да е частично в отговор на скорошни фрагменти на притежателя на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин, който непрекъснато посещава своите бойци на фронтовата линия. Вагнеровци са в спор с съветското министерство на защитата на високо равнище и за Шойгу евентуално е мъчително да бъде сравняван с Пригожин ", се споделя в известието.

Единственият съветски полеви пълководец, показан във видеото, е генерал-полковник Рустам Мурадов. Трябва да се означи, че Мурадов управлява Угледарския бранш в Донецка област, където през последните три месеца няколко набези бяха несполучливи.

Според английското разузнаване до неотдавна съветското командване е разглеждало пробива в региона на Въгледар като основен метод за реализиране на оперативно значим пробив в украинските позиции.

„ Руските стратези евентуално ще бъдат изправени пред алтернатива: да създадат нов опит да щурмуват Въгледар или да поддържат яростни боеве северно от Бахмут и Кременная “, счита английското министерство на защитата.

В края на февруари английското разузнаване заяви, че съветската войска се готви за ново нахлуване против Угледар, където към този момент е претърпяла огромни загуби. Но и този път няма задоволително запаси за пробив, считат военни специалисти.

Превод& Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР