Руската армия отново атакува Киев с ирански дронове камикадзе тази

...
Руската армия отново атакува Киев с ирански дронове камикадзе тази
Коментари Харесай

Нова руска атака в сърцето на Украйна

Руската войска още веднъж нападна Киев с ирански дронове камикадзе тази заран. Четири детонации са регистрирани в Киев към 9 ч., а един дрон удари жилищна постройка, заяви Ukrinform, базирайки се на обява на Градската военна администрация на столицата в Telegram.

Ударите са били ориентирани към сериозна инфраструктура, гласят първите известия от управляващите в Киев, само че към момента няма повече детайлности за провалите. По сведения на очевидци, представени от украинската осведомителна организация ТСН гъсти облаци пушек се издигат над постройката на националната енергийна компания " Укренерго ".

" Противникът продължава да нападна. Потвърден е удар по жилищна постройка в Шевченковски регион. В момента информацията за потърпевши се обяснява ", написа кметът Виталий Кличко. По негова информация 18 цивилни са избавени от детонацията, само че двама жители на кооперацията са останали под руините.

 „ Изясняваме дали има починали “, акцентира Кличко. В Telegram канала си той предизвести, че краткотрайно се затварят сектори за придвижване в централната част на града и насочи молба към жителите на Киев да заобикалят центъра на столицата, както и да съблюдават инструкциите за сигурност при сигнали за въздушна паника

Русия е подхванала масирани офанзиви с дронове и ракети в цялата му страна, само че те няма да „ пречупят “ украинците, убеден е президентът Володимир Зеленски тази заран. В послание тази заран той разгласи, че цяла нощ и на сутринта съветската войска „ тероризира цивилното население. Дронове и ракети камикадзе нападат цяла Украйна. Врагът може да нападна градовете ни, само че няма да може да ни разбие “, означи президентът.

Взривове са отекнали и в Днепропетровска област след ракетна офанзива, провокирала мощен пожар в оборудване от енергийната инфраструктура, заяви в Телеграм канала си депутатът от Върховната Рада  Олексий Гончаренко. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР