Руската армия каза днес, че почти 7000 чуждестранни наемници от

...
Руската армия каза днес, че почти 7000 чуждестранни наемници от
Коментари Харесай

Русия твърди, че е убила близо две хиляди чуждестранни бойци

Руската войска сподели през днешния ден, че съвсем 7000 " задгранични наемници " от 64 страни са пристигнали в Украйна от началото на войната, и близо 2000 от тях са били убити, съобщи Франс прес.

" Нашите описи към днешна дата включват наемници и военни експерти от общо 64 страни. От началото на специфичната военна интервенция 6956 такива бойци са пристигнали в Украйна, 1956 към този момент са премахнати, а 1779 са си отпътували ", заяви в официално съобщение съветското министерство на защитата.

Руското министерство добави, че Полша е " безспорен водач " измежду европейските страни по брой пристигнали в Украйна бойци, следвана от Румъния и Англия. Комюникето е съпроводено с таблица с броя на задграничните бойци, пристигнали в Украйна, разпределени по страни, както и записаните загуби. Министерството твърди да вземем за пример, че 59 френски " наемници " от общо 183 французи, пристигнали да се бият в Украйна, са убити от началото на съветската инвазия. Държавите, които съгласно Москва са понесли най-тежки загуби, са Полша (378 убити), Съединени американски щати (214), Канада (162) и Грузия (120).

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари хиляди задгранични доброволци, главно от Европа, са пристигнали в страната, с цел да оказват помощ на украинските сили, показва Агенция Франс Прес.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР