Руска ракета, пренасяща сателит на Иран, е била изстреляна в

...
Руска ракета, пренасяща сателит на Иран, е била изстреляна в
Коментари Харесай

Русия изведе в орбита сателит на Иран, Западът видя заплаха

Руска ракета, пренасяща спътник на Иран, е била изстреляна в космоса във вторник, съобщи Ройтерс. Успешното извеждане в орбита е част от задълбочаването на връзките сред двете страни, изправени пред глобите, наложени им от Запада.

Дистанционният сензорен спътник " Хаям " е бил изведен в космоса от съветска ракета " Союз " от космодрума " Байконур " в Южен Казахстан, откъдето се правят галактическите полети на Русия. На видеоизлъчването в Ютюб на съветската галактическа организация " Роскосмос " се вижда, че изстрелването е осъществено в 8:52 ч. московско време (съвпада с бълг.), заяви Българска телеграфна агенция.

Техеран отхвърли обвиняванията, че спътникът може да послужи за разширение на разследващите качества на Москва в Украйна, като съобщи, че Иран има цялостен от надзор върху него през цялото време на плана.

Вестник " Вашингтон пост " съощи предходната седмица, че американските управляващи са загрижени за новосъздаденото галактическо съдействие сред Русия и Иран, опасявайки се, че спътникът освен ще помогне на Кремъл в Украйна, само че и ще даде невиждани благоприятни условия на Иран да правят наблюдаване над военни обекти в Израел и другаде в Близкия изток.

Иран твърди, че спътникът е планиран за научни проучвания в области като радиацията и наблюдаване на околната среда за задачите на земеделието.

Русия се пробва да задълбочи връзките си с Иран след 24 февруари, когато нахлу с хиляди бойци в Украйна. През юли съветският президент Владимир Путин посети страната за първата си интернационална аудиенция отвън територията на някогашния Съветски съюз от началото на военната акция на Русия в Украйна.

По време на визитата висшият водач на ислямската република аятолах Али Хаменей съобщи пред Путин, че Техеран и Москва би трябвало да останат бдителни пред " измамите на Запада ".

Космосът е една от областите, в които Съединените щати и Русия поддържат обичайно съдействие и мощни връзки, без значение от геополитическото напрежение сред Москва и Вашингтон.

" Роскосмос " и НАСА неотдавна подписаха съглашение за превозване на астронавти от двете страни до Международната галактическа станция, макар скорошните изказвания на Кремъл, че може да се отдръпна от МКС в даден миг в бъдеще.

Владимир Путин неотдавна размени известния с гръмките си изявления и държание началник на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин с някогашен консултант по защитата, което беше внезапна смяна за съветската галактическа организация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР