Русия започна вълна от въздушни атаки срещу Украйна рано в

...
Русия започна вълна от въздушни атаки срещу Украйна рано в
Коментари Харесай

Вълна от въздушни атаки срещу Киев, свален дрон в Крим

Русия стартира вълна от въздушни офанзиви против Украйна рано в неделя, като системите за противовъздушна защита са отблъснали всички задаващи се към Киев ракети и дронове, оповестиха военни от столицата, представени от Reuters.

„ По предварителна информация нито една въздушна цел не е достигнала столицата “, съобщи Серхий Попко, началник на военната администрация, в приложението за известия Telegram рано в неделя.

От май насам Русия неведнъж нападна Киев, основно през нощта, преди дълго чаканата украинска контраатака за възвръщане на територии. Според украински публични лица това е опит за причиняване на психически стрес на цивилното население.

Източници на Reuters оповестяват, че са чули няколко гърмежа в региона на Киев, само че не и в града. Цяла Украйна бе в режим на паника за въздушно нахлуване в продължение на близо три часа.

В украинските обществени медии се появиха непотвърдени известия за гърмежи, чути в Кривой Рих в Южна Украйна, покрай централния град Кропивницки и в североизточната област Суми. Липсва публична информация за тези известия.

Междувременно в град Джанкой на анексирания Русия Крим е бил свален дрон, заяви в неделя формален представител на Москва.

„ Има вреди по прозорците на няколко къщи в жилищен квартал “ от случая през нощта, заяви Олег Крючков, консултант на назначената от Москва администрация на Крим, в приложението за известия Telegram.

Русия има военновъздушна база наоколо до Джанкой. Украински публични лица от дълго време настояват, че градът и близките региони са превърнати в най-голямата военна база на Москва в Крим.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи по-рано, че освобождението на полуострова е една от дилемите на пролетната и лятната контраатака на украинските въоръжени сили.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР