Русия заплаши, че ще спре да доставя газ и петрол,

...
Русия заплаши, че ще спре да доставя газ и петрол,
Коментари Харесай

Русия заплаши да спре доставките на газ и петрол, ако бъде наложен таван на енергийните цени

Русия заплаши, че ще спре да доставя газ и нефт, в случай че бъде натрапен таван на съветските енергийни запаси, съобщи Ройтерс. На стопански конгрес във Владивосток Владимир Путин дефинира европейските апели в този дух като „ глупави ” и ще доведат до по-високи международни цени и стопански проблеми в Европа.

По думите му Русия ще се отдръпна от договорите за доставка, които е сключила, в случай че Западът наложи таван на цените на съветския енергиен експорт.

„ Ще има ли политически решения, които опонират на договорите? Да, няма да ги изпълняваме. Няма да доставяме нищо, в случай че това опонира на нашите ползи “, сподели Путин.

„ Няма да доставяме газ, петрол, въглища, мазут – няма да доставяме нищо “, добави той. 

„ Ще ни остане единствено едно нещо: както в известната съветска приказка, ще оставим опашката на вълка да бъде замръзнала ”, пресъздава думите си съветският президент.

Русия е вторият по величина експортьор на нефт в света след Саудитска Арабия. Европа нормално внася към 40% от своя газ и 30% от своя нефт от Русия.

Заплахите на Путин незабавно подвигнаха цената на черното злато.

Фючърсите на суровия нефт вид Бренд се покачиха с 85 цента, или 0,92%, до 93,68 $ за барел до 09:31 GMT, като по-рано доближиха най-ниското си равнище от 18 февруари насам при 91,20 $.

Фючърсите на американския недопечен нефт нарастнаха с 80 цента, или 0,92%, до 87,68 $. Запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати се чака да паднат за четвърта поредна седмица, като са намалели с към 733 000 барела през седмицата до 2 септември, сподели авансово изследване на Ройтерс във вторник.

В речта си на икономическия конгрес във Владивосток Путин сподели още, че Русия се оправя с икономическата „ експанзия ” на Запада.

Но съветският президент предизвести, че качеството на живот на европейците е жертва на глобите, до момента в който по-бедните страни губят достъп до храна.

Той също по този начин сподели, че Европа мами бедните страни за зърното на Украйна. Месеци наред морските пристанища на Украйна бяха блокирани от съветските сили, само че откогато износът беше обновен при започване на август, съветският водач съобщи, че единствено два кораба със зърно са отишли в Африка - което не е по този начин, отбелязва Би Би Си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР