Русия закрива дипломатическата мисия на Полша в западния град Смоленск,

...
Русия закрива дипломатическата мисия на Полша в западния град Смоленск,
Коментари Харесай

Русия закрива дипломатическата мисия на Полша

Русия закрива дипломатическата задача на Полша в западния град Смоленск, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Посланикът на Полша в Русия Кшищоф Краевски беше извикан в съветското външно министерство и известен за затварянето на консулската организация на Полша в Смоленск “, споделиха от министерството.

Консулската организация е представителството на полското държавно управление в Смоленск.

„ Агресивната линия на Варшава по отношение на нашата страна, която е надхвърлила всички цивилизовани граници... ни принуждава да прилагаме набор от ограничения в отговор “, продължава изказването на министерството.

Открита през 2011 година, дипломатическата задача е основана след самолетна злополука в Смоленск през 2010 година, при която починаха 96 полски чиновници, в това число президента Лех Качински.

Самолетът се е запътил към гала в мемориала Катин в гора покрай Смоленск, повдигнат в памет на към 22 000 полски офицери, убити от руската политическа полиция през 1940 година

Агенцията е натоварена със задачата да обезпечи консулска поддръжка на поляците, идващи в Смоленск и Катин.

В отговора на Варшава, приближаващ посредством нейното външно министерство, се споделя, че закриването на дипломатическата задача е „ следващ вражески и неясен акт “.

В него се споделя, че Полша " си резервира правото да предприеме подобаващи дейности в отговор ". Офисът ще затвори през август.

След съветското навлизане в Украйна през февруари, връзките на Москва със Запада се утежниха, което докара до изгонвания на дипломати, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР