Русия все още не е постигнала нито една от целите

...
Русия все още не е постигнала нито една от целите
Коментари Харесай

Дмитрий Песков пред CNN: Путин не е постигнал целите си и не е да няма ядрен бутон

Русия към момента не е постигнала нито една от задачите си в Украйна. Това призна говорителят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков в изявление за CNN. Песков отказа и да отговори негативно на въпрос може ли Москва да прибегне до потребление на нуклеарно оръжие.

В изявление няколко пъти Дмитрий Песков отказа да изключи, че Русия би употребила нуклеарно оръжиe срещу това, което Москва счита за " екзистенциална опасност ". На въпроса при какви условия Путин би употребявал съветския нуклеарен капацитет, Песков отговори: " Ако това е екзистенциална опасност за нашата страна, тогава може да бъде премислено. "

Путин и преди е намеквал, че ще употребява нуклеарни оръжия против страни, които съгласно него съставляват опасност за Русия.

CNN напомня думите на съветския президент в изказването му, с което призна независимостта на ДНР и ЛНР през февруари: " Който и да се пробва да застане на пътя ни или още повече да основава закани за нашата страна и нашия народ, той би трябвало да знае, че Русия ще отговори неотложно и последствията ще бъдат такива, каквито не сте виждали в цялата си история. "

След това, когато Путин подреди слагане в подготвеност на нуклеарните сили на Русия пред представители на съветската защита, той аргументира решението си с " нападателни мнения на публични лица от водещи страни от НАТО ".

На въпроса какво счита, че е постигнал Путин в Украйна до момента, Песков отговори: " Ами, първо, към момента не е. Той към момента не е постигнал нищо. "

Дмитрий Песков твърди обаче, че така наречен от Русия " специфична военна интервенция " се организира прецизно в съответствие с проектите и задачите.

Песков също по този начин повтори тезите на Русия и президентът Владимир Путин, че задачите са елиминиране на военния капацитет на Украйна и националистическите батальони, гарантиране на статут на неутралност на Украйна, признаване на анексията на Крим и определяне на Лугенск и Донецк като самостоятелни страни.

И през CNN Дмитрий Песков съобщи, че в Украйна Русия нападна единствено военни цели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР