Русия винаги ще остане важна за Европа, каза външният министър

...
Русия винаги ще остане важна за Европа, каза външният министър
Коментари Харесай

Австрийският външен министър: Русия остава важна за Европа

Русия постоянно ще остане значима за Европа , сподели външният министър на Австрия Александър Шаленберг, като предизвести, че да се мисли противоположното е илюзия , цитира думите му Ройтерс.

Шаленберг отбрани и втората по величина банка в страната, Raiffeisen Bank International, като сподели, че е безразсъдно да се сочи с пръст банка за правене на бизнес в Русия , до момента в който толкоз доста други западни компании вършат същото.

" Да мислим, че към този момент няма да има Русия и можем да се разделим с нея във всички области, е илюзия ", сподели Шаленберг пред Ройтерс, добавяйки, че макар че Австрия ще разхлаби връзките, това " не може да стане за една нощ ".

" Достоевски и Чайковски остават част от европейската просвета , без значение дали ни харесва или не. Тя ще продължи да бъде нашият максимален комшия. Ще остане втората по величина нуклеарна мощ в света. "

Австрия, която се моделира като мост сред Изтока и Запада, трансформирайки столицата си Виена в магнит за съветските пари, също е част от необятния западен алианс, който глоби Русия след нейното навлизане в Украйна.

Австрия към момента внася съветски газ , макар че се стреми да го понижи през идващите години.

Някои австрийски чиновници обаче таят очаквания за бързо привършване на войната и връщане към по-нормални връзки с Русия, споделиха осведомени.

Шаленберг направи своите мнения, откакто санкционният орган на Съединени американски щати стартира следствие по-рано тази година против Raiffeisen по отношение на бизнеса й, обвързван с Русия, засилвайки контрола върху австрийската банка.

Raiffeisen е надълбоко внедрена в Русия и е една от единствените две задгранични банки в листата на съветската централна банка от 13 систематични институции, което акцентира нейното значение за стопанската система на Русия, която се бори с обширните западни наказания.

Руска скица за даване на ваканции за погашение на заеми на военни, воюващи в Украйна, в която Raiffeisen взе участие, също провокира остри рецензии от страна на вложителите.
 Австрия отзова четирима съветски дипломати
Австрия отзова четирима съветски дипломати

Дипломатите имат една седмица да изоставен страната

Шаленберг сподели, че Австрия би трябвало да наложи наказания и уточни с пръст други западни банки, които вършат бизнес в Русия. " Австрийските компании би трябвало да се придържат към австрийските правила, част от които са глобите на Европейския съюз.

" Нека бъдем реалисти ", сподели той. " 91% от западните компании към момента са в Русия и вършат това, което е рационално: изчакване, ограничение, ограждане ".

" Има задоволително американски банки, една с името Bank of America, присъстваща в Русия ", сподели Шаленберг.

Говорител на Bank of America по-късно съобщи: " Нашите действия са фокусирани върху спазването на всички наказания ".

Шаленберг сподели, че поддържа използването на съществуващите европейски наказания пред въвеждането на спомагателни ограничения .

" Това е доста меко оръжие ", сподели той. " Имахме солидни пакети от наказания. Дайте им време да проработят. "
 Христо Грозев напуща Австрия поради боязън от съветските спецслужби
Христо Грозев напуща Австрия поради боязън от съветските спецслужби

За заплаха от гонене журналистът бил известен от свои източници в разузнаването
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР