Русия вече се готви за следващата си война. Две години

...
Русия вече се готви за следващата си война. Две години
Коментари Харесай

Foreign Policy: Русия вече се готви за следващата си война

Русия към този момент се готви за идната си война. Две години след началото на пълномащабното навлизане в Украйна, Русия е крепко стъпила на бойна нога и към този момент се готви за идващия спор.

Както оповестява Foreign Policy, базирайки се на изказвания на чиновници на естонското разузнаване, Кремъл преструктурира и уголемява армията на страната в очакване на спор с НАТО през идващите 10 години.

Отбелязва се, че откакто Владимир Путин не съумя да реализира бърз триумф в нахлуването в Украйна, специалисти, както и американски и задгранични публични лица, оповестиха съветската войска за „ книжен тигър “.

Ситуацията през третата година от войната обаче наподобява все по-стабилна за Путин, написа Foreign Policy. Основният му политически противник Алексей Навални умря. Жизненоважна американска военна помощ за Украйна спря в Конгреса. И Русия сложи стопанската система си на военна нога, стимулирайки отбранителното произвеждане и икономическия напредък на инат на интернационалните наказания.

Както сподели Каупо Росин, общоприет шеф на Естонската работа за външно разузнаване, „ всичко повече или по-малко върви още веднъж по проект “ за Русия.

Руските военни водачи са се поучили от грешките в ранните стадии на войната и се приспособяват с нехарактерна скорост.

„ Изглежда, че руснаците в действителност се трансформират в организация, която се учи от армията “, сподели Розин, добавяйки, че в този момент вземат решение проблемите, които пораждат на бойното поле в границите на няколко месеца.

„ Руснаците, съгласно нашето схващане, постоянно са решавали своите въпроси или проблеми посредством всеобщо присъединяване. И те са съумели в това през цялата история “, сподели Розин, добавяйки, че промените на съветските въоръжени сили евентуално ще доведат до основаването на ниска мощност софтуерна, руска войска с „ огромна огнева мощност и артилерия “.

Войната сред Русия и НАТО не е неизбежна, сподели Розин, който означи, че може да се направи повече, с цел да се сдържи Москва. „ Много бъдещи сюжети зависят от нашите действия на Запад “, сподели той.

„ Конкретната задача е да създадем Украйна сполучлива в тази война, тъй като бъдещето на Европа значително зависи от изхода на тази война “, заключи шефът на естонското разузнаване.

Възможна ли е война сред Русия и НАТО?

По-рано немският министър на защитата Борис Писториус прикани Европа и страните-членки на НАТО да се приготвят за „ най-лошия сюжет “, отбелязвайки, че офанзива на територията на НАТО може да се случи след пет до осем години.

По-рано медиите разгласиха „ конфиденциален документ “ на Бундесвера. Според тези данни Германия се притеснява от началото на хибридна война сред Запада и Русия още през 2024 година

 

Източник – Foreign Policy /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР