Русия вдигна изтребител Су-35 над Балтийско море, след като два

...
Русия вдигна изтребител Су-35 над Балтийско море, след като два
Коментари Харесай

Русия вдигна изтребител заради американски бомбардировачи над Балтийско море

Русия подвигна изтребител Су-35 над Балтийско море, откакто два стратегически бомбардировача на Съединени американски щати, оповестява " Ройтерс ", представен от

Руското министерство на защитата твърди, че те са били засечени да се насочват към границата на страната, само че прецизира, че бойният аероплан се е върнал назад в базата си, откакто двата бомбардировача са се отдалечили.

Новият случай, станал в понеделник, идва след свалянето на американски дрон в Черно море на 14 март, откакто апаратът беше прехванат от съветски изтребители.

Това беше първият прочут директен боен конфликт сред Русия и Съединените щати, откогато съветските сили нахлуха в Украйна през февруари предходната година.

" На 20 март радиолокационните средства на силите за противовъздушна защита на Западния боен окръг, които дежурят над Балтийско море, засякоха две въздушни цели, летящи в посока към държавната граница на Руската федерация ", рапортува съветското МО в " Телеграм ".

Допълва се, че въпросните цели са били стратегически бомбардировачи B52H на военновъздушните сили на Съединени американски щати.

Изтребител Су-35 е бил вдигнат във въздуха, с цел да предотврати нарушаване на границата. От военното ведомство разясняват, че " откакто задграничните военни самолети са се отдалечили от държавната граница на Руската федерация, съветският изтребител се е върнал на летището в базата си ".

Министерството увери че полетът на Су-35 е бил строго в сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство. " Не е позволено нарушаване на държавната граница на Руската федерация ", регистрират от ведомството.

Руският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов към този момент предизвести, че предумишлено нахлуване против съветски аероплан в неутрално въздушно пространство би било намерено оповестяване на война против най-голямата нуклеарна мощ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР