Русия увеличава натиска си в Източна Украйна в опит да

...
Русия увеличава натиска си в Източна Украйна в опит да
Коментари Харесай

100 дни война! Русия засилва натиска в Източна Украйна, разрушена е голяма част от Лисичанск

Русия усилва натиска си в Източна Украйна в опит да откри надзор над източния район Донбас. Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж прикани за повече западни оръжия, които да оказват помощ на Украйна да надделее във войната.

Днес се навършват 100 дни от началото на войната в Украйна. Във видеообръщението си тази нощ президентът Володимир Зеленски съобщи, че няма особена смяна в ситуацията в Северодонецк, където се водят най-интензивните боеве през последните дни. Зеленски удостовери, че Съединените щати ще изпратят на Украйна високомобилни артилерийски ракетни системи:

Байдън разгласи нов пакет оръжейна помощ за Украйна на стойност 700 млн. $
" Съединените щати потвърдиха на разнообразни равнища, че изпращат вискомобилни артилерийски ракетни системи на нашата страна. Тези оръжия в действителност ще оказват помощ да спасим животи и и да пазим нашата земя. Благодарен съм на президента Байдън, на всички американски другари, както и на народа на Съединените щати за тази поддръжка. Очакваме я с неспокойствие. Очакваме също по този начин положителни вести за снабдяването с оръжия от други сътрудници. Например, през днешния ден получихме нов пакет отбранителна помощ от Швеция. Много съм признателен на водачите на тази страна. Работим, с цел да осигруим съвременни бойни системи на доста по-високо равнище ".

По-голямата част от украинския град Лисичанск е разрушена, заяви представител на локалната украинска власт.

Вчера съветските сили нанесоха удари по украинските позиции в Донбас, а Киев съобщи, че Москва управлява 20% от украинската територия.

Губернаторът на Донецка област сподели, че съветските сили в източната част на Украйна се пробват да напреднат на юг към основните градове, следени от Киев, Краматорск и Славянск.

Руското министерство на защитата заяви, че тихоокеанският флот на Русия стартира едноседмична серия от учения с присъединяване на повече от 40 кораба и до 20 самолета. Ученията ще се проведат от 3 до 10 юни.

Междувременно шестият пакет от европейски глоби против Москва получи зелена светлина от всички страни членки на Европейски Съюз. Той включва компромисно решение за редуциране с 90 % на вноса на съветски нефт в съюза до края на годината. Предвиждат се и редица изключения за обособени страни членки. Съединените щати също оповестиха нови наказания против Русия.

В отговор съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов съобщи, че тази порочна ограничаваща процедура единствено ще утежни икономическата обстановка в света, като ще бъде наранена и продоволствената сигурност.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР