Русия си запазва правото да предприеме строги ответни мерки след

...
Русия си запазва правото да предприеме строги ответни мерки след
Коментари Харесай

Русия плаши с последствия след взрива в Ростовска област

Русия си резервира правото да предприеме строги ответни ограничения след офанзивата против Таганрог и Московска област. Това се споделя в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Руската страна си резервира правото да предприеме строги ответни ограничения ", се споделя в известието, оповестено на уеб страницата на съветското външно министерство. Дипломатът уточни, че Русия изрично осъжда тези набези . Те явно нямаха военно значение ", добави тя.

Захарова акцентира, че Москва приканва " интернационалната общественост и организациите да осъдят потреблението на терористични способи от украинските управляващи ".

 Силен гърмеж в кафене в Таганрог, Ростовска област
Силен гърмеж в кафене в Таганрог, Ростовска област

Таганрог е един от огромните градове в прифронтовата съветска област

Припомняме, че по-рано в петък мощен гърмеж раздруса кафене в град Таганрог, Ростовска област . 15 души бяха ранени. 

Губернаторът Ростовска област Василий Голубев  съобщи, че в центъра на Таганрог " евентуално се е взривила ракета ". Той уточни и мястото на случая - улица " Лермонтовска " 22 - там се намира музей на Държавната банка, а наоколо е кафенето " Чехова градина ", чиято постройка е развалена от детонацията.

Таганрог е един от огромните градове в прифронтовата Ростовска област, среща се на брега на Азовско море.

Телеграм канали, които разгласяват и видеа и фотоси от мястото на гърмежа, приказват за версия за ракетен удар . На видеата се вижда дирек от пушек.

В известието на Министерство на защитата се декларира, че Украйна е нанесла удар по жилищна инфраструктура с ракетен комплекс С-200, преоборудван за ударен. По данни на ведомството самата ракета била засечена и прехваната във въздуха, само че на територията на града са паднали парчета.

С второ известие военните оповестиха, че въоръжените сили на Украйна са направили още един опит за офанзива с С-200 , само че офанзивата е прехваната в региона на град Азов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР