Русия ще замени износа на украинско зърно за Африка, заяви

...
Русия ще замени износа на украинско зърно за Африка, заяви
Коментари Харесай

Путин: Русия ще замени украинското зърно за Африка на безплатна основа

Русия ще размени износа на украинско зърно за Африка, съобщи президентът Владимир Путин, откакто Москва излезе от договорката, позволяваща безвредното превозване на зърно, съобщи Агенция Франс Прес, цитира Българска телеграфна агенция.

" Русия ще продължи да поставя енергични старания за обезпечаване на доставки на зърно, хранителни артикули, торове и други артикули за Африка ", съобщи Путин.

" Искам да дам уверения, че нашата страна е в положение да размени украинското зърно както на комерсиална, по този начин и на безвъзмездна основа. "

Москва блокира с военни кораби пристанищата на Украйна в Черно море, до момента в който съглашението, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция и подписано през юли 2022 година, не разреши прекосяването на сериозно значими зърнени колета.

По-рано този месец Русия излезе от договорката, откакто се оплака, че обвързваното с нея съглашение за разрешаване на износа на съветски храни и торове не се съблюдава.

По-късно Москва разгласи, че ще смята товарните кораби, пътуващи за Украйна през Черно море, за евентуални военни цели.

Африканският съюз изрази " страдание " за решението на Кремъл да приключи договорката за експорт на зърно.

По-късно тази седмица Русия ще бъде хазаин на втората руско-африканска среща на върха и руско-африканския стопански и филантропичен конгрес, оповестяват от Кремъл.

Хуманитарни групи настояват, че Африка е мощно подвластна от зърното от Русия и Украйна.

Сделката за зърно е разрешила износа на повече от 32 млн. тона украинско зърно през последната година.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР