Русия ще забрани доставките на петрол и петролни продукти за

...
Русия ще забрани доставките на петрол и петролни продукти за
Коментари Харесай

Руският вицепремиер Александър Новак: Ще забраним доставките на петрол за страни, въвели таван на цените


Русия ще забрани доставките на нефт и петролни артикули за страни, които изискват съблюдаване на ценовия таван, въведен от Запада, и може да понижи добива на нефт при започване на 2023 година с 500-700 хиляди барела дневно. Това съобщи съветският вицепремиер Александър Новак в ефира на телевизионния канал " Русия-24 ".

" Като част от този указ ще бъде въведена възбрана за доставка на нефт и петролни артикули за тези страни, тези юридически лица, които ще изискват съблюдаване на договорите за таван на цените, който е въведен от Европейския съюз, тъй че ние сме подготвени да пристъпим към понижаване отчасти на производството. В началото на идната година може да понижим добива с към 500-700 000 барела на ден, което е към 5-7% за нас ", сподели той.

Новак добави, че размерът на сходно понижение на производството на нефт е нищожен, " само че все пак такива опасности съществуват ".

Страните от Групата на седемте, Европейски Съюз и Австралия се договориха да вкарат от 5 декември таван от 60 $ за барел съветски недопечен нефт, доставян по море, за подчинените им кораби и територии. Освен това от 5 февруари 2023 година ще влязат в действие таваните на цените на петролните артикули, чиито параметри ще бъдат избрани по-късно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР