Русия се ръководи от организирана престъпна група, нарушаваща всички международни

...
Русия се ръководи от организирана престъпна група, нарушаваща всички международни
Коментари Харесай

Маргарита Шурупова: Русия е бандитска държава в агония, президентът ѝ е престъпник

Русия се управлява от проведена незаконна група, нарушаваща всички интернационалните закони. Нейният президент Владимир Путин е приет от Международния углавен съд за нарушител, също както и шефът на наемническата войска „ Вагнер “ Евгения Пригожин. Такава констатация прави пред БНР съветската журналистка Маргарита Шурупова, която емигрира в България при започване на съветската инвация против Украйна.

Пълният текст на коментара й:

Превратът на Пригожин

" Седмица след случилото се стана ясно, че това не е било някаква театрална режисура, анаистина е било опит за въоръжен бунт. По всичко наподобява, че интригите сред съветския хайлайф доведоха до това, че тези събития станаха вероятни в Русия и те бяха непредвидени даже за висшите ешелони на властта. Това се видя даже в обръщението на президента, че даже той е изплашен и не е очаквал такова нещо.Трябва да се допуска, че Пригожин е имал съдружници в министерство на защитата в този бунт, тъй като в този момент до нас доближава информация, че към този момент има арести на генерали. Не можем да знаем всички тънкости на взаимоотношенията сред олигарските, какъвто еднопосочно се явява Пригожин. Той беше началник на частната военна компания " Вагнер ", каквито в Русия са неразрешени, само че президентът Путин самичък изрече, че е финансирал точно частна военна компания. Всичко това наподобява неуместно и звучи дотолкоз спорно, от позиция на закона, че излиза наяве на всички в света, чев Русия законите не работят и че съветската страна, като такава, е изцяло неефективна.

Струва ми се, ченяма да можем да забележим логичност в случилото се, защотоние гледаме от позицията на здравия разсъдък и на закона, а това, което следим, е съвършенобандитско устройство на страната, което се управлява извънредно от личните си интересии за своето финансово обогатяване. Т.е.две бандитски групировки се скараха. Видно е, че Русия се управлява от проведена незаконна група, тъй като всички интернационалните закони са нарушени. Нашият президент е приет от интернационалния углавен съд зад за нарушител, също както и Пригожин е приет за нарушител.

В тази ситуациямен най-вече ме удивлява това, че до момента ръководителите на някои страни, както и съветското население, се пробват да обличат това в някаква рационална обяснима форма, която не съществува. Сякаш носят розови очила и това е ужасно, тъй като тези бандити, които ръководят Русия, държат нуклеарното ѝ оръжие и цялото човечество е застрашено от тях. "

Руските жители

" Тези, които схващат какво става и нямат опция да заминат, просто се пробват да живеят и да резервират някаква нормалност, тъй като,ако от самото начало си мислиш и организираш живота си от позиция на това, че живееш във фашистка страна, може да полудееш.Затова хората се пробват да не се задълбочават в новините. Много мои познати, които са срещу войната, сега сав меланхолия, принудени да използват антидепресанти.Въобще хората в Русия, които ги употребяват, сега са се удвоили от началото на войната. Има и хора, които не престават да не виждат това, което става. Те не желаят да се огорчават и живеят всеки в своята градинка, както се споделя.Тези хора са детски в доста връзки и не свързват благополучието си с политическата конюнктура в страната. Те не виждат по-далече от жилището и работата си и си живеят в собствен мъничък свят. Това е еднагражданска позиция, култивирана от Съветския стройи посредством държанието на родителите е предадено на доста от децата. Това мъчно може да се изкорени изключително акоидеологията и пропагандата на страната към обществото се пробва да го връща непрекъснато към тези остарели времена– концепцията за твърдата ръка, надеждния началник. Това е връщане към тоталитарния модел, който прави хората по-малко виновни за личния си живот. Те си мислят, че има мощната ръка на Путин и дано той се оправя с всичко и да взема решения. Това е едно извънредно безконтролно равнодушно отношение. "

Защо имат вяра на Путин

" Заради формалните източници на информация в Русия, които са освен малките екрани, само че и формалните уеб сайтове на държавното управление, както и доста пропагандни Ютуб канали. В тези всички източници семейството на Пригожин съвсем не се загатва. Но се разисква непрекъснато какъв брой популярен е Путин и доближените му. Затова Пригожин е по-скоро видим за тези, които четат телеграм-канали и употребяват други източници на информация, само че те са малцинство. Ако в този момент в Русия нещо се промени, то то ще е в по-лоша посока, защотосега по този начин е устроена Русия, че на власт могат да дойдат единствено бандити от вида на Пригожин. Ще става единствено по-лошо.Може би единствено за Украйна ще стане по-добре, защотозмията ще стартира да се самоизяжда откъм опашката, ще стартират чистки. Но за хората, които са останали да живеят в Русия, нищо хубаво не следва. Сега всички цени на медикаментите, на храната са се вдигнали доста и пенсионерите и инвалидите са безусловно обществено незащитени. Тези хора са отвън рамките на опциите за оцеляване. "

Гражданска война в Русия

" Не имам вяра изключително, че в Русия ще има революция, която ще е развой, разсънен изпод, от хора, които биха излезли по улиците с готовност нещо да се промени.Така или другояче би трябвало да има някакви елити, които да поддържат подобен развой.Тези елити, които са останали в Русия, те не са заинтригувани от подобен низов митинг, с цел да го оглавят.Защото тях само ги интересуват паричните потоци да влизат в джобовете им. Но сигурно мога да ви кажа, като публицист, който получава преписка и от хора в Русия,че доста хора съперници на войната и режима на Путин ни пишат анонимно. Теразказват ужасяващи истории.В последно време станаха доста чести истории за хора, чиито фамилии са били обект на тежки закононарушения – убити са техни близки или друго тежко закононарушение.Насилниците и убийците са били хванати и вкарани в пандиза.Сега хора жертви ни пишат, че виждат убийците на независимост по улиците на градовете им. Това е станало възможнозаради закона, който Путин подписа– да се освобождават нарушители от пандизите и да вървят да водят война в Украйна.Тези нарушители, откакто минат през фронта и там също убиват и насилват, се завръщат в родните си градове и са на независимост там, където са работили преди.

Не знам дали ще има революция в Русия, нотова, което сигурно ще има в Русия и към този момент го има, е голямо количество освободени нарушители, които са се върнали от войната. Те ще вдигнат равнището на принуждение в градовете нии измежду обществото ни на небивали висоти.Това е страшна мина, не със закъснител, а мина в основите на обществото. Защото хората виждат безнаказаността, че най-опасните членове на обществото освен не са в пандиза, само че са прославяни като герои.Всичко се прекатурва. Как може да се живее в такова общество? Това е същински страшното през днешния ден в Русия. Ана Путин не му пука за обществото, на него му е все едно.Той не мисли за това. Обществото на Русия постепенно ще се потапя в принуждение и в престъпност, само че за властта това не съставлява очевидно опасност. "

Имиджът на Путин

" След опита за прелом всички схванаха, чеПутин е слаб.Че съветската страна е дефинитивно в мъка.Всъщност тя може доста дълго време да си остане в мъка.Пропаднала и провалена страна, която не се оправя със отговорностите си.Този бунт сподели, че съветската държавност към този момент енапълно разрушена, че страната се разпада. Можем да чакаме за Русия единствено неприятни неща. То от дълго време е по този начин, само че изглеждаше като признак, а в този момент към този момент е пукнат абсцес, в който всички виждат каква е истината.Категорично Путин не е мощен, тъй като не може да има еднолична власт, която се удържа с противозаконни средства.Тя е нелегитимна и по тази причина по дифолт не може да бъде мощна.Путин няма противоположна връзка с действителността.До такава степен, че дори такива събития, когато непосредствен негов сподвижник, който е отхранил, отгледал, снабдил го е с пари, оръжия и танкове, какъвто е Пригожин, дори скрит план на този непосредствен за Путин човек е бил непредвиден – за каква мощ можем да приказваме.Путин е един политически мъртвец.

Особеността на такива режими, какъвто Путин е построил в Русия, е такава, че те по кротичък, законен път не могат да бъдат свалени.Такива режими се трансформират единствено с кръв и преврати.Колкото по-силно Путин завива гайките, толкоз по-трудно ще се отдръпна от престола с чест и достолепие. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР