Русия се надява, че европейските страни ще променят мнението си

...
Русия се надява, че европейските страни ще променят мнението си
Коментари Харесай

Путин и Шолц обсъдиха плащането на руски газ в рубли. Ще намери ли Европа „творческо решение“ на проблема?

Русия се надява, че европейските страни ще трансформират мнението си за заплащането на съветски газ в рубли и ще намерят " креативно решение " на казуса. Това сподели от своя страна заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков, представен от организация РИА Новости.

Изискването за заплащане на съветския енергиен експорт в рубли, а не в долари или евро, не е нарушаване на контракта, само че Русия се приспособява към невиждания напън на Запада, уточни Рябков.

Той чака Русия и Европейският съюз да реализират съглашение за разликите си през идващите няколко дни.

Рябков също по този начин сподели, че се надява Русия да не продължи да се сблъсква с това, което той дефинира като " обезверена икономическа война на Запада ".

Според него страните от БРИКС (BRICS - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) могат да бъдат основата на новия международен ред.

Министърът акцентира, че страните от БРИКС съставляват близо половината от международното население (около 42%) и забележителна част от международния БВП (около 25% от международната икономика). В светлината на украинската рецесия Рябков добави, че страните от БРИКС могат дружно да заобиколят глобите, наложени от Запада и неговата политика.

Русия е изправена пред невиждани провокации поради наложените против нея наказания и заради тази причина Русия би трябвало да отговори по подобаващ метод, добави Рябков и заключи, че чака Русия да откри всеобхватно партньорство с Китай през идващите дни, което ще помогне на неговата страна да преодолее икономическите компликации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР