Русия се изказа много остро спрямо една от най-развитите страни

...
Русия се изказа много остро спрямо една от най-развитите страни
Коментари Харесай

Захарова изригна срещу Швейцария: Изгубила е връзка с реалността

Русия се изрече доста остро по отношение на една от най-развитите страни в света Швейцария поради готовността ѝ да провежда конференция по формулата за мир на украинския президент Володимир Зеленски.

Според Москва предлагането му е откъснато от действителността и Швейцария е позволила неточност в игнорирането на съветската позиция.

Готовността на Швейцария да провежда конференция за „ формулата на мира “ на украинския президент Зеленски буди неразбиране, защото тази самодейност няма нищо общо с действителността (на фронта). Това се споделя в коментар на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи организация ТАСС, цитира Българска телеграфна агенция и Факти.

Озадачаваща е готовността (на Швейцария) да провежда конференция на високо равнище за използването на " формулата на мира " на Зеленски, показаха от Москва. " Такива начинания са откъснати от действителността, изключително откакто Зеленски със своя декрет забрани всевъзможни контакти с Русия за спокойно споразумяване “, акцентира Захарова.

„ Със страдание означаваме, че в окончателния вид на този искрено антируски документ се резервират всички враждебни към страната ни езици. По-конкретно, швейцарските управляващи възпроизведоха конфронтационната теза, че се застъпват за гарантиране на сигурността на европейския континент „ не дружно с Русия, а от нея “, сподели Захарова. Русия счита, че Швейцария би трябвало да продължи да поддържа неутралитета си, а не да взима страната на Зеленски и Киев.

Както е известно, Украйна има " формула за мир ", в която категорично се споделя, че Русия би трябвало да изтегли всичките си войски от окупираните земи, с цел да се постави завършек на войната. Русия на няколко пъти уточни, че сходни претенции са невъзможни за осъществявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР