Русия проведе големи учения на своите стратегически ядрени сили, по

...
Русия проведе големи учения на своите стратегически ядрени сили, по
Коментари Харесай

Русия проведе учения на стратегическите си ядрени сили и изстреля балистични ракети

Русия организира огромни учения на своите стратегически нуклеарни сили, по време на които бяха осъществени няколко образователни изстрелвания на ракети, съобщи Асошиейтед прес.

Руското министерството на защитата заяви, че при маневрите е било осъществено пробно изстрелване на междуконтинентална балистична ракета от нуклеарната подводница " Карелия " в Баренцово море. Освен това е била изстреляна междуконтинентална балистична ракета с наземно базиране от Плесецк, а стратегически бомбардировачи Ту-160 и Ту-95 са пуснали крилати ракети по цели.

 Мария Захарова: В България и Румъния се разполагат оръжия за нахлуване (видео) Виж още

През последните години Русия усили военните си учения на фона на напрежението със Запада, откакто връзките им се утежниха нива от Студената война, откакто през 2014 година Москва анексира полуостров Крим. След по-малко от два месеца, при започване на февруари изтича издействието контракта Нов СТАРТ, който лимитира броя на притежаваните от Съединени американски щати и Русия нуклеарни бойни глави, ракети и бомбардировачи и планува съществени инспекции на място за инспекция на спазването му, отбелязва АП.

Това се случва няколко дни откакто представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че НАТО разполага бойна техника на територията на България и Румъния.

" Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на тяхна територия се разполагат оръжия за нахлуване. По време на ученията се създават сюжети, които плануват удари, в това число на съветска територия ", разгласи на брифинг Захарова, представена от ТАСС. По думите й " Москва е обезпокоена от увеличената военна активност на НАТО в Черно море, като тези дейности на Алианса подкопават районната непоклатимост ".

Според говорителката на съветското външно министерство се усилват броят на захожданията на военноморските сили на страните от НАТО до пристанищата на Черно море, както и броят на полетите на разследващи самолети и безпилотни летателни апарати по границите на Русия.

" Черноморският район към този момент има опит в поддържането на сигурността от силите на крайбрежните страни. Появата на нов състезател тук явно не с най-хубави планове, подкопава районната непоклатимост и забива чеп сред прилежащите страни ", сподели още Захарова.

Според нея Москва би трябвало да вземе поради възходящата военна интензивност и да реагира уместно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР