Русия признава за абсолютно законни интересите на Турция за сигурността

...
Русия признава за абсолютно законни интересите на Турция за сигурността
Коментари Харесай

Русия: Турция абсолютно законно осигурява безопасността си в Североизточна Сирия

Русия признава за безусловно законни ползите на Турция за сигурността й, за обезпечаването на които Анкара възнамерява да сътвори зона под собствен надзор в Североизточна Сирия, е декларирал съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Той е показал това в отговор на въпроси в предаване на телевизия " Русия-1 ", разказвайки за резултатите от състоялите се във вторник договаряния сред президентите на Русия и Турция - Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган.

Отговорите на Лавров са оповестени през днешния ден на уеб страницата на съветското външно министерство.

Това е друга част на Сирия - североизточна, е показал Лавров, отговаряйки на въпрос за отношението на Русия към проектите на Турция за основаване на зона за сигурност в Сирия. Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган сподели, че Турция желае да обезпечи там своите ползи за сигурност. Президентът Путин удостовери, че ние признаваме тези ползи за безусловно законни и поддържаме реализиране на договореност, която преди всичко би предполагала почитание на суверенитета и териториалната целокупност на Сирийската арабска република, е изтъкнал Лавров.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция може след няколко седмици независимо да пристъпи към реализация на проекта за деяние за определяне на зоната за сигурност в Североизточна Сирия, в случай че не може да се контракти с Вашингтон по въпроса за обезпечаване на контрола над нея. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР