Русия предупреди, че решението на Европейския съюз за частичнa забрана

...
Русия предупреди, че решението на Европейския съюз за частичнa забрана
Коментари Харесай

Москва нарече саморазрушителен хода на ЕС за забраната на руския петрол

Русия предизвести, че решението на Европейския съюз за частичнa възбрана на съветския нефт евентуално ще дестабилизира международните енергийни пазари, наричайки го „ саморазрушителна “ стъпка, която може да има противоположен резултат върху единния блок, заяви

Moscow calls EU move to phase out Russian oil 'self-destructive'
— Reuters (@Reuters)
Лидерите на Европейски Съюз се споразумяха по-рано тази седмица да понижат с 90% вноса на нефт от Русия до края на 2022 година, като това е най-строгата глоба, налагана от тях от началото на нашествието в Украйна.

"Решенията на Европейския съюз за отчасти преустановяване на вноса на съветски нефт и петролни артикули, както и за възбрана на застраховането на съветските търговски кораби, е доста евентуално да предизвикат по-нататъшни нараствания на цените, да дестабилизират енергийните пазари и да нарушат веригите на доставки ", се споделя в декларацията на съветското външно министерство.

Според ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, стъпката за последователно унищожаване на съветския нефт от пазарите в Европейски Съюз ще лиши Москва от голям източник на финансиране и ще окаже напън върху нея да приключи военната си акция в Украйна.

Москва обаче предизвести, че ограниченията в последна сметка ще навредят на стопанската система на блока.

"Брюксел и неговите политически спонсори във Вашингтон носят цялостна отговорност за риска от обостряне на световните хранителни и енергийни проблеми, породени от противозаконните дейности на Европейския съюз. Европейски Съюз е доста евентуално да предизвика по-нататъшни нараствания на цените, да дестабилизират енергийните пазари и да нарушат веригите на доставки “, съобщи още Министерството на външните работи на Русия.

Според външното министерство обаче "Русия ще издържи съответно на последствията от едностранните ограничаващи ограничения на Европейски Съюз и ще остане благонадежден търговски сътрудник на интернационалната сцена ".

В същото време Кремъл означи, че Русия няма да продава нефт на цени, по-ниски от пазарните.

"Разбира се ние няма да продадем нищо на загуба. Ако някъде търсенето пада, то това значи, че на друго място то се усилва - потоците се пренасочват ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР