Русия постепенно намалява броя на служителите в окупираната АЕЦ Запорожие

...
Русия постепенно намалява броя на служителите в окупираната АЕЦ Запорожие
Коментари Харесай

Русия съкращава персонала в АЕЦ Запорожие

Русия последователно понижава броя на чиновниците в окупираната АЕЦ " Запорожие " в Южна Украйна, заяви Ройтерс и Българска телеграфна агенция, като се базира на изказване на украинското военно разузнаване.
Разузнаването не даде детайлности към аргументите за напускането на някои от чиновниците, а организация Ройтерс не съумя да удостовери изказванията посредством самостоятелен източник. Русия, която окупира електроцентралата през март 2022г., към момента не е направила коментар.
Този месец Киев упрекна Москва в планирането на " терористична " офанзива, обвързвана с изпускането на радиация, в атомната електроцентрала. Кремъл от своя страна изрично отхвърли обвиняванията.
" По последни данни окупационният контингент последователно напуща територията на Запорожската АЕЦ ", заяви Главното ръководство за разузнаване на украинското министерство на защитата (украинското военно разузнаване) в " Телеграм ".
Украинското разузнаване съобщи, че измежду първите, които напущат атомната електроцентрала, са трима чиновници на съветската държавна нуклеарна компания " Росатом ", които са " отговаряли за активността на руснаците ". Украинските чиновници, които са подписали контракт с " Росатом ", също са били посъветвани да изоставен, акцентира разузнаването.
Според него чиновниците би трябвало да изоставен обекта до 5 юли и за предпочитане да се насочат към полуостров Крим, който Русия анексира през 2014 година
Главното разследващо ръководство съобщи, че броят на военните патрули също последователно понижава, както на територията на обекта, по този начин и в близкия град Енергодар, а на чиновниците, останали в електроцентралата, е било подредено да упрекват Украйна " при положение на каквито и да е било изключителни обстановки ".
Вчера украинските сили организираха учения за реакция при злополучие при положение на нуклеарна злополука наоколо до обекта.
Киев и Москва се упрекват взаимно, че са обстрелвали големия комплекс на АЕЦ " Запорожение " - най-голямата атомна електроцентрала в Европа
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР