Русия планира да покаже оборудване на НАТО, което е унищожила

...
Русия планира да покаже оборудване на НАТО, което е унищожила
Коментари Харесай

Москва ще закара повредено западно оръжие пред посолствата на НАТО в Москва

Русия възнамерява да покаже съоръжение на НАТО, което е унищожила в Украйна, пред посолствата на западните страни, които са го доставили. Това заяви ръководителят на долната камара на съветския парламент - Държавната дума, Вячеслав Володин в сряда.

" Особено забавно е предлагането да се инсталира изгоряло съоръжение до посолствата на тези страни, които го изпращат в Украйна ", сподели Володин, който издаде заповеди за организирането на подобен показ.

Идеята за излагане на публични места на пленено въоръжение не е нова. Украйна я практикува отдавна, като сложи пред съветското посолство в Берлин погубен съветски танк, а деятели заляха улицата пред съветското посолство в Лондон с алена багра, с цел да извърнат внимание към цивилните жертви на войната. Унищожено тежко съветско оръжие беше показано и на централен площад в Киев при започване на войната.

Миналата седмица в Берлин беше изложени развалена при съветски обстрел украинска кола за спешна помощ. Машината, за която се споделя, че е потърпевша при започване на войната при Харков, е изложена пред постройката на долната камара на немския парламент - Райхстага.

 Европейски Съюз дава на членовете си 500 млн. евро да произведат снаряди за Украйна Европейски Съюз дава на членовете си 500 млн. евро да произведат снаряди за Украйна

Руски публични лица неведнъж са подлагали на критика западните страни за доставката на оръжия на Украйна, като настояват, че рискуват да удължат спора и да провокират по-нататъшна ескалация.

Украйна изиска оръжията, с цел да се отбрани и да си върне украинската територия, окупирана от съветските сили след пълномащабното навлизане на Москва през февруари 2022 година

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР