Русия отново атакува столицата Киев в среднощно нападение с дронове,

...
Русия отново атакува столицата Киев в среднощно нападение с дронове,
Коментари Харесай

Киев отблъсна нова руска атака с дронове и отбелязва малък напредък в южна Украйна

Русия още веднъж нападна столицата Киев в среднощно нахлуване с дронове, само че украинската противовъздушна защита е свалила всеки един от тях. Това оповестява военната администрация на града.

По първична информация няма потърпевши и нанесени вреди. Въздушната паника над града е траяла близо три часа. Това е шестата съветска офанзива с дронове против Киев през този месец.

Най-новото нахлуване идва ден откакто Русия предизвести, че ще предприеме " строги ответни ограничения " за.

Междувременно украинските военни оповестяват, че са постигнали дребен прогрес против съветските сили в някои елементи на Южна Украйна. Андрий Ковальов, представител на Генералния щаб на въоръжените сили, съобщи, че украинските войски са се придвижили напред по посока на югоизточното село Старомайорске, покрай селища, отвоювани от Киев предишния месец в Донецка област. Украинските войски сега укрепват позициите си, а съветските сили оказват мощна опозиция, показва Ковальов пред " Ройтерс ".

Украйна твърди, че от началото на контраофанзивата си е отвоювала над 192 кв. км земя в южната част и 35 кв. км в източната. Само преди ден държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен посочи, че въвлечената във война страна е която Русия в началото окупира при нашествието си.

Силите ѝ напредват и към Бакхмут. Украинската държавна телевизия Suspilne оповестява, че войските са изтласкали съветските военни от позициите им край Андриевка в посока Бахмут и не престават да напредват северно и южно от Бахмут.

Мини в АЕЦ " Запорожие "

Експерти от Международната организация за атомна сила (МААЕ) откриха противопехотни мини наоколо до Запорожката атомна електроцентрала в Украйна, която към момента е окупирана от съветски войски.

По време на ревизия в неделя експертите са разкрили няколко мини в буферна зона сред вътрешната и външната преграда на оборудването, сподели шефът на МААЕ Рафаел Гроси.

Руските войски окупираха атомната електроцентрала малко след началото войната преди 17 месеца. Оттогава централата беше обстрелвана на няколко пъти, като и двете страни си разменят обвинявания за тези дейности. Ситуацията в региона е изключително усложнена, като има угриженост за възможна нуклеарна злополука.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР