Русия очаквано стана основният заподозрян за отравянето на Сергей Скрипал

...
Русия очаквано стана основният заподозрян за отравянето на Сергей Скрипал
Коментари Харесай

American Conservative: Отравянето на Скрипал не е изгодно нито на Русия, нито на Кремъл, нито на Путин

Русия предстоящо стана главният обвинен за отравянето на Сергей Скрипал и неговата щерка във Англия. Американският политик и журналист Патрик Бюканън обаче смята, че Кремъл няма претекст да извърши това закононарушение. В обявата „ Did Putin Order the Salisbury Hit? ” той твърди, че отравянето е проведено от хора, които желаят вечно да раздерат връзките сред Русия и Запада.

Лондон още не е открил личността на убийците, обаче английският външен министър Борис Джонсън към този момент знае кой е поръчал закононарушението: „ Ние мислим, че вън от всякакво подозрение решението за потреблението на нервно-паралитичното отровно вещество на улиците на Обединеното Кралство принадлежи на съветския президент Владимир Путин.”

Русия е упрекната по логиката: газът „ Новичок” е основан от съветски военни химици, а някогашният офицер от съветското разузнаване Скрипал е издал съветски шпиони на MI6. Липсва претекст Кремъл да извърши това закононарушение, установи Бюканън.

Скрипал е наказан през 2006 година, прекарал в пандиза 4 година и през 2010 година е сменен със хванати съветски сътрудници (Анна Чапман). Шпионинът е пропуснат от света, той не съставлява интерес за никого. И в случай че съветските служби са взели участие, то Скрипал към този момент щеше да е заровен. По какъв метод това ликвидиране на английска земя ще спомага на ползите на Русия, пита Бюканън?

„ Путин не е простак. Като деец от разузнаването той знае, че нито разследващо ведомство на евентуалния съперник от вида на Централно разузнавателно управление на САЩ или МІ6 не би обменило шпиони с Русия, в случай че Кремъл по-късно ще стартира да ги убива. Тук е подходящ популярния въпрос на Цицерон „ Cui bono?” За кого е преференциално това злостно закононарушение? Безусловно то не е преференциално нито за Русия, нито за Кремъл, нито на Путин” – написа Бюканън.

Той смята, че закононарушението е преференциално за оня, който показва неприязън във връзка с Русия и отрежда на Америка ролята на последовател на Студената война, който би трябвало да бъде въздържан и да се натика Москва в ъгъла. Това отравяне, съгласно него, е проведено от хора, които желаят вечно да разделят Русия и Запада.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР