Русия обяви днес, че е предявила няколко обвинения срещу Украйна

...
Русия обяви днес, че е предявила няколко обвинения срещу Украйна
Коментари Харесай

Русия с обвинения срещу Украйна в съда в Страсбург

Русия разгласи през днешния ден, че е предявила няколко обвинявания против Украйна пред. Става дума за иск против Украйна в сходство с член 33 от Европейската спогодба за правата на индивида, заяви съветската прокуратура, представена от.

Русия упреква прозападната власт в Киев, че носи отговорност за гибелта на цивилни през 2014 година по време на въстанието на Майдана и по време на войната против проруските сепаратисти в Източна Украйна, която лиши живота на над 13 хиляди души. Освен това Москва упреква Украйна, че носи отговорност за бомбардировки, при които са били убити и ранени съветски жители в Южна Русия.
 Европейският съд по правата на индивида: Задължителните имунизации са нужни Европейският съд по правата на индивида: Задължителните имунизации са нужни
Европейският съд по правата на индивида реши, че наложителните имунизации могат да се преглеждат като нужни в демократичните общест...

Москва държи Киев виновен и за свалянето през юли 2014 година на полет МН17 на малайзийските авиолинии над територия на Украйна, покруса, при която починаха 298 души. Международни следствия стигнаха до заключението, че този аероплан е бил погубен от ракета БУК, изстреляна от територията на Русия. Бяха изложени изказвания, че ракетата е била изстреляна от сепаратистите, които са считали, че смъкват украински боен аероплан, отбелязва Франс прес. Според Москва Украйна носи отговорност, тъй като не е затворила въздушното си пространство в района, до момента в който в него се води война.

Руската прокуратура упреква Киев и в дискриминационни ограничения във връзка с рускоговорящите поданици на Украйна и за спиране на водоснабдяването на Крим, украински полуостров, анексиран от Русия през 2014 година. Украинският министър на правораздаването Денис Малюска съобщи, че Русия ще загуби делото и посочи, че изказванията на Русия са оновани на измислици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР