Община Варна се включи в Националната здравна кампания за борба

...
Община Варна се включи в Националната здравна кампания за борба
Коментари Харесай

Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба с хипертонията

Община Варна се включи в Националната здравна акция за битка с хипертонията „ Месец май за мерене “ във връзка 17 май – Световният ден за битка с хипертонията. Тази година събитието е под надпис „ Измерване, което избавя живот “, оповестяват от общината. 

Днес жителите имаха опция да измерят кръвното си налягане в мобилен медицински пункт, ситуиран на входа на Морската градина. Желаещите могат да създадат това и на следващия ден (събота) от 10:00 часа до 16.00 часа. 

Община Варна си сътрудничи интензивно с Българска лига по хипертония по отношение на провеждането на разнообразни скринингови мероприятия и начинания за повишение информираността на жителите, сподели заместник-кметът по опазването на здравето в Община Варна Снежана Апостолова. Тя взе участие в конференция във връзка акцията дружно с водещи експерти в региона на сърдечните болести. 

„ Май месец за мерене “ е световна акция, ориентирана към повишение на осведомеността за рисковете от високото кръвно налягане, евентуалните дълготрайни последствия и смисъла на профилактиката на социалнозначимото заболяване. Това е най-голямата в света обществена акция за скрининг на кръвното налягане.

Организатор на акцията е Българска лига по хипертония, взаимно с Български червен кръст, Асоциация на студентите медици в България, Българска студентска фармацевтична асоциация, медицинските университети в страната и общините.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР