Русия обвинява САЩ в умишлено причиняване на прекъсвания на електрозахранването

...
Русия обвинява САЩ в умишлено причиняване на прекъсвания на електрозахранването
Коментари Харесай

Операцията затъмнение: Русия обвинява САЩ за енергийната криза във Венецуела

Русия упреква Съединени американски щати в съзнателно причиняване на спирания на електрозахранването във Венецуела като част от скрит план за свалянето на президента Мадуро , наименуван " Операция затъмнение ", оповестява " Гардиън ".

Страната е в рецесия, а държавното управление на Мадуро упреква саботьори, подкрепени от Съединени американски щати, само че множеството специалисти изясняват спирането на тока , с неприятна поддръжка и пожар , който е унищожил основен сектор от Енергийната мрежа на Венецуела.

В изявление за финансирания от Москва оператор RT, заместник-министърът на защитата на Русия Александър Фомин поддържа версията на Мадуро за събитията. Фомин твърди, че Вашингтон не желае да стартира открита военна интервенция против Мадуро, опасявайки се, че " може да сплоти нацията зад актуалното държавно управление " и да разгневи други държавни управления на Латинска Америка.
 Гуайдо приканва на най-масовия митинг в историята на Латинска Америка
Гуайдо приканва на най-масовия митинг в историята на Латинска Америка

Той употребява хаштаг 1M...

Но Съединени американски щати не са страна, която " седи мързеливо ", вместо това " употребяват... необятен набор от техники " в напъните си да отстранен Мадуро, в това число " изкуствено затваряне на енергийните уреди на Венецуела . Операцията " Затъмнение " е в ход ", разяснява Фомин.

Твърдението на Русия опонира на необятно публикувания консенсус сред експертите и политическите противници на Мадуро , че властническият правоприемник на Уго Чавес в действителност е виновен за невиждана електрическа рецесия, която е лишила милиони жители от светлина и вода.

В неотдавнашно изявление с " Гардиън " Енрике Каприлес, изтъкнат опозиционен водач, взел участие в акцията за отдръпване на Мадуро, назова изказванията, че спиранията на електрозахранването са част скрит план - " фикция ".
 Патова обстановка за Съединени американски щати във Венецуела
Патова обстановка за Съединени американски щати във Венецуела

Съединени американски щати доста желаят да сложат завършек на тази рецесия, само че не могат да проведат договаряния с Мадуро

" Не знам кое е по-лошо - да нямам електричество или обяснението на правителствот о... Те очевидно мислят всички венецуелци за простаци ", изяснява той.

Каприлес, който с малко изгуби президентските избори през 2013 година против Мадуро, предвижда, че п рекъсванията на електрозахранването ще продължат заради вредите, нанесени на електрическата система на Венецуела през годините на корупция .

" Ако в този момент мога да седна с Мадуро, ще кажа: " Ти си злополучие, другар ", разяснява той. Три месеца откакто Гуайдо се разгласи за президент , 23 януари, Мадуро остава на власт и резервира поддръжката на Русия и Китай .
 Русия упрекна Запада за спирането на тока във Венецуела
Русия упрекна Запада за спирането на тока във Венецуела

Захарова съобщи, че повредата е " бойкот на Запада "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР