Русия няма да спре доставките на газ за България. Това

...
Русия няма да спре доставките на газ за България. Това
Коментари Харесай

Ако руският газ спре…

Русия няма да спре доставките на газ за България. Това би означавало колапс за съветската стопанска система, която така и така търпи големи загуби от въведените наказания след навлизането на армията ѝ на територията на Украйна. Това съобщи за Мениджър Нюз Иван Хиновски, ръководител на Българския енергиен и минен конгрес. Според него обаче неотложно би трябвало да бъде повишен запасът в хранилището в Чирен, което е благосъстоятелност на „ Булгартрансгаз ” ЕАД, и по едно и също време с това да се разпознават всички благоприятни условия за различни доставки на полутечен газ през терминалите в Гърция.

Хиновски уточни, че запасите у нас са задоволителни, с цел да подсигуряват енергийната сигурност на страната за месец-месец и половина. „ Много зависи обаче защо се харчат запасите. Ако с тях се зареждат торовите фабрики, количествата няма да стигнат и за 20 дни. Но в случай че се приоритизира зареждането единствено на сериозни системи, като тецовете да вземем за пример, бихме могли да издържим повече ”, акцентира специалистът.

Алтернативите пред Европа

Европейската комисия заявява, че е взела ограничения с цел да контролира доставките на полутечен газ за Европа. Отделните страни членки на Европейски Съюз имат задоволително складове и терминали за полутечен газ. Редица европейски страни взеха решение за взаимно пазаруване и предпазване на суровината. Вече са контрактувани доставки от Съединени американски щати, Катар, Алжир и Норвегия.  „ Още един път наблягам, че нямам доверие Русия да спре подаването на газ за Европа и в частност за България ”, сподели в умозаключение Иван Хиновски.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР