Русия не крои никакви агресивни планове срещу Украйна. Това съобщи

...
Русия не крои никакви агресивни планове срещу Украйна. Това съобщи
Коментари Харесай

Песков: Русия няма да атакува Украйна и не крои никакви агресивни планове

Русия не крои никакви нападателни проекти против Украйна. Това заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков.

„ Кой кого ще нападна - Русия против Украйна или Украйна против Русия? Американски и украински медии настояват, че Русия се готви за експанзия против Украйна, за офанзива, а ние твърдим, че Украйна възнамерява нападателни дейности против Донбас, ЛНР и ДНР, това е колорит, който би трябвало да бъде вярно свестен и вярно интерпретиран. Многократно сме заявявали на разнообразни равнища, че Русия няма да нападна никого, не крои никакви нападателни проекти. Съвсем неправилно е да се твърди противоположното, изцяло неправилно е да се свързват всевъзможни придвижвания на въоръжените сили на РФ през територията на страната ни с сходни проекти. Това не е по този начин ", сподели Песков.

Силно решение на казуса с Донбас

Според него Русия е надълбоко обезпокоена от провокативните дейности на въоръжените сили на Украйна на линията на прикосновение в Донбас и подготовката на Киев за допустимо военно решение на казуса.
„ Ние сме надълбоко загрижени за провокативните дейности на украинските въоръжени сили на линията на прикосновение и подготовката за допустимо военно решение на казуса с Донбас ", сподели той.

Коментирайки известията на американските медии, Песков означи още, че Съединени американски щати може да изпратят военни инструктори в Украйна, че това " не би трябвало да се изключва ", защото това към този момент е по този начин. " Там идват военни съветници и оръжейни системи. Не единствено от Съединени американски щати, само че и от други страни от НАТО. Всичко това води до по-нататъшна ескалация ", сподели представителят на Кремъл и добави, че до момента ЛНР и ДНР не са предизвикали обстановката по всевъзможен метод.

Минските съглашения

Неспазването на споразуменията от Минск води до усилване на напрежението в Европа като цяло, сподели Песков.

Отговаряйки на въпроса на украински публицист по какъв начин Киев може да получи гаранции за сигурност от Русия, представителят на Кремъл означи, че „ най-хубавата гаранция за сигурност е осъществяването на Минските съглашения ".

„ Липсата на прогрес в осъществяването на Минските съглашения е забележителен дразнител и спусък, който води до повишение на равнището на напрежението като цяло в Европа, това е явен факт ", сподели Песков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР