Русия назначи Галина Данилченко за временен кмет на окупирания южен

...
Русия назначи Галина Данилченко за временен кмет на окупирания южен
Коментари Харесай

Русия назначи кмет на окупирания град Мелитопол

Русия назначи Галина Данилченко за краткотраен кмет на окупирания южен украински град Мелитопол, съобщи ДПА. Агенцията отбелязва, че това е първото по рода си предопределение от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, заяви Българска телеграфна агенция.

Кметът на Мелитопол Иван Фьодоров бе арестуван в петък от съветските въоръжени сили. " Генералната прокуратура " на провъзгласената от проруските сепаратисти в Източна Украйна Луганска национална република заяви, че е завела наказателно дело против Фьодоров по съмнения, че е " оказвал финансова и друга помощ " на украинската националистическа организация " Десен бранш " за " осъществяването на терористични закононарушения против мирните поданици на Донбас ".

Галина Данилченко до момента е била народен представител в градския съвет на Мелитопол от украинската проруска партия " Опозиционна платформа - За живота " (преди Партия на регионите). Данилченко прикани локалните поданици да " се приспособят към новата действителност ". В Мелитопол има хора, които ще се опитат да дестабилизират обстановката и да предизвикат експанзия, предизвести тя. Данилченко възнамерява да сътвори комитет от национални избраници, който да взема решение проблемите в града с население от към 150 хиляди души.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел разкритикува остро Русия за задържането на кметовете на Мелитопол и на различен украински град в южната Запорожка област - Днепрорудное. Тези отвличания са " следващата офанзива против демократичните институции в Украйна ", написа през днешния ден в Туитър Борел, представен от ДПА. Той упрекна Русия, че се пробва да построи " противозаконни различни властови структури " в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР