Русия нанесе втори масиран ракетен удар по Украйна в рамките

...
Русия нанесе втори масиран ракетен удар по Украйна в рамките
Коментари Харесай

Русия изстреля нови 76 ракети, енергосистемата на Украйна изгуби над 50% от мощността си

Русия нанесе втори масиран ракетен удар по Украйна в границите на 10 дни.

В 9:00 ч. тази заран са били изстреляни минимум 76 ракети по обекти в източните региони на страната, в това число и по столицата Киев. Локалните медии осведомиха за интензивен огън от страна на средствата за противовъздушна защита (ПВО) в няколко района, дружно с Киев.

Има данни за детонации в Запорожие (натам са били изстреляни 15 ракети), в Харков (10 ракети), в Киев, Кировоград, Полтава, Тернопол, Николаев и Днепропетровск. Губернаторът на Одеска област осведоми за удари по обекти на енергийната инфраструктура.

Извънредни спешни спирания на тока са въведени в цяла Украйна заради удари на енергийни уреди в няколко района.

В Киев, Днепър и Харков метрото е изцяло спряно след обстрела. В столицата е имало и спирания на подаването на вода поради повреди в енергийната инфраструктура, заяви кметът на града Виталий Кличко. В Харковска, Кировоградска, Донецка и Днепропетровска области сектори от жп линии са останали без електличество заради щета в енергийната инфраструктура.

Според държавното дружество " Укренерго " новите удари са предиздвикали енергосистемата на Украйна да изгуби над 50% от мощността си.

Ракета е разрушила жилищна постройка в Кривой Рог, Днепропетровска област, при която са починали двама души и са ранени минимум шест, в това число две деца, сподели ръководителят на регионалната администрация Валентин Резниченко.

В Бровари, край Киев, елементи от свалени от Противовъздушна отбрана ракети са паднали върху жилищни здания, само че съгласно кмета Игор Сапожко потърпевши няма.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР