Русия нанесе нови удари в няколко украински региона. Загинали са

...
Русия нанесе нови удари в няколко украински региона. Загинали са
Коментари Харесай

Зеленски: Засилваме производството на дронове

Русия нанесе нови удари в няколко украински района. Загинали са четирима души, а други трима са били ранени. Междувременно Швейцария достави девет от 25-те танка Leopard 2 на Германия. Това стана при изискване, че те ще се употребяват единствено от страни от НАТО и няма да се изпращат за Украйна.
Четирима души от две села в северния украински район Суми, покрай съветската граница, са били убити при съветски обстрел. Руски дронове поразиха цивилни обекти в украинския град Харков, като локалните управляващи оповестяват за вреди по два жилищни блока и наранена гражданска инфраструктура. Трима души са получили натъртвания и контузии, свързани със напрежението, като им е била оказана помощ на място. Експлозии е имало и в Херсон.

Във вечерното си послание президента на страната Володимир Зеленски съобщи, че Украйна ще ускори производството си на дронове, боеприпаси и други военни прототипи.
Добавяме нови позиции и създаваме нови прототипи. Вътрешното произвеждане на безпилотни летателни апарати, муниции и военни транспортни средства безусловно значи обезпечаване на нашата независимост. Свобода за украинците и Украйна. Защото в настоящето положение на тотална война, армейската мощ е основата на свободата.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

След месеци на сражения съветските войски доближиха Авдеевка в Източна Украйна. От своя страна силите на Киев се пробват да отхвърлен офанзивите, само че и да предпазят тези цивилни, които бягат от града.

По-рано Френският президент Еманюел Макрон, който е на посещаване в Швеция, съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да пази Украйна, даже в случай че Съединените щати понижат военната си поддръжка за Украйна. Макрон добави, че " това е решителен тест за Европа " и че би трябвало да се вземат смели решения.

Цената на една съветска победа, без значение дали в кратковременен или дълготраен проект, е прекомерно висока за всички нас. Ето за какво рационалният отговор от наша страна е да подкрепим Украйна през тази и идващите години. Каквото и да е належащо, каквато и да е цената.
Еманюел Макрон, президент на Франция

Междувременно Швейцария достави девет от 25-те танка Leopard 2, които се съгласи да продаде на Германия предходната есен. Традиционно неутралната страна обвърза продажбата с изискването танковете да не бъдат продадени на Украйна, а единствено да се запълнят неналичия при сътрудниците от НАТО и Европейски Съюз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР