Русия наложи санкции на поделения на "Газпром Германия" и десетки

...
Русия наложи санкции на поделения на "Газпром Германия" и десетки
Коментари Харесай

Русия забрани на бивши поделения на Газпром в Европа да купуват руски газ

Русия наложи наказания на поделения на "Газпром Германия " и десетки други някогашни дъщерни компании в страните, които са наложили наказания на Москва. Това стана откакто Украйна приключи преноса на съветски газ за Европа през един от маршрутите.

Новината пристигна на фона на тежки сражения в Източна Украйна. В сряда Германия заяви, че е почнала да образова украински бойци да употребяват мощна артилерийска система.

Руският пренос на газ за Европа понижа с една четвърт, откакто през станция "Новопсков " в Луганска област. Украйна упрекна съветските окупационни сили в интервенция в софтуерния развой и разгласи форсмажор.

В сряда Русия наложи наказания над поделения на "Газпром Германия ", която беше сложена под контрола на немското държавно управление в края на април. Общо наказания са наложени на 31 компании, на които е неразрешено да търгуват с "Газпром " и техните плавателни съдове нямат право да влизат в съветски пристанища.

Говорител на икономическото министерство в Берлин сподели, че изследва обстановката, само че доставките на газ са обезпечени.

Украйна остана основна директна точка за съветския газ за Европа даже и след началото на. Европейски водачи са изразявали терзание, че Русия може да спре доставките на газ като възмездие за наложените наказания.

В опит да ги заобиколи, Москва изиска заплащане на доставките в рубли, а страните от Европейски Съюз отхвърлиха. Заради това "Газпром " спря доставките за България и Полша, чиито заплащания бяха първи. сега в страната няма рецесия с доставките на газ.

В сряда министър председателят от Съединените щати, където контракти доставките на американски полутечен газ. България ще получи газ с два кораба за юни, която ще бъде на стойност “малко под цената на “Газпром ”, а по-късно ще подписа дълготраен контракт без медиатори и на “доста по-ниски цени ” от моментните на пазара, сподели Петков.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР