Русия каза, че е готова да работи за деескалация с

...
Русия каза, че е готова да работи за деескалация с
Коментари Харесай

Москва е готова да работи за намаляване на напрежението в Идлиб

Русия сподели, че е подготвена да работи за деескалация с всички, които го желаят в региона на Идлиб в Северозападна Сирия. Това съобщи непрекъснатият представител на Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Василий Небензя, представен от Франс прес. Той призна, че обстановката в региона на Идлиб се е влошила съществено и заяви, че съветска делегация в този момент се намира в Анкара, с цел да стабилизира ситуацията.

Небензя обаче добави, че армията на Сирия има цялостното право да отвръща на удари на терористи по сирийската територия, отбелязва ТАСС. По време на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което беше и шестото, отдадено на Сирия от началото на февруари, съветският представител удостовери, че Москва не е взела участие в офанзивите в четвъртък, при които починаха над 30 турски военнослужещи и които бяха приписани на Дамаск от Анкара, съобщи Франс прес.

Пред Русия огромна част от членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от американския, африканския, азиатския и европейския континент приканиха още веднъж за незабавно преустановяване на огъня в Идлиб и потвърдиха поддръжката си за Анкара. Постоянният представител на Турция Фередун Хади Синирлиоглу пък заплаши, че страната му ще употребява мощ против Сирия, в случай че сигурността ѝ е застрашена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР