Русия извърши истински подвиг и победи Испания в драматичен мач

...
Русия извърши истински подвиг и победи Испания в драматичен мач
Коментари Харесай

Подвиг! Русия изхвърли Испания

Русия извърши същински героизъм и победи Испания в трагичен мач на осминафиналите на Световното състезание по футбол. На стадион „ Лужники” в Москва руснаците стигнаха до триумфа над противниците си след осъществяване на дузпи, откакто в постоянното време и продълженията срещата приключи наедно 1:1. При дузпите те бяха по-точни и се постановиха с 4:3.

Испанците започнаха мача с налагане стила си на игра с продължителни разигравания и задържане на топката. Макар да нямаха чисто голово състояние при започване на дуела, те откриха резултата още в 12-ата минута. След осъществяване на статично състояние топката срещна крайници на Сергей Игнашевич, до момента в който бранителят пазеше Серхио Рамос, и се озова в личната му врата. „ Сборная” не се отхвърли и в последните минути на първото полувреме наложи напън. Четири минути преди края на полувремето бе отсъдена дузпа за Русия поради игра с ръка на Жерар Пике. Артьом Дзюба изравни от бялата точка.

През второто полувреме руснаците разчитаха на контраатаки, до момента в който Испания продължаваше да владее, само че без чисти голови положения. Пет минути преди края на постоянното време Андрес Иниеста стреля рисково от границата на наказателното поле, само че Игор Акинфеев избави. До края на постоянното време не паднаха голове и за първи път на това Световно състезание в Русия се стигна до продължения.

В продълженията испанците бяха по-активни, само че руснаците удържаха равенството и спечелилият трябваше да бъде решен с дузпи. Руснаците бяха безпогрешни, а испанците изтърваха две дузпи и се сбогуваха с Мондиала. На четвъртфиналите Русия ще се изправи против спечелилия от двойката Хърватия – Дания. Двата отбора излизат един против различен довечера от 21:00 часа българско време в Нижни Новгород.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР