Русия има намерение да премахне визите за определени категории турски

...
Русия има намерение да премахне визите за определени категории турски
Коментари Харесай

Русия смята да премахне визите за някои турски граждани

Русия има желание да отстрани визите за избрани категории турски жители, оповестява Руското външно министерство, представено от Anadolu Agency.
Припомняме, че откакто Турция смъкна съветски боен аероплан над турско-сирийската граница през ноември 2015 година, Москва наложи редица едностранни наказания на Анкара, в това число възбрана на вноса на храни и преустановяване на безвизовото пътешестване.
В изказване Руското министерство съобщи, че съветският външен министър Сергей Лавров ще посети Турция на 13 и 14 август, с цел да участва на 10-ата посланическа конференция, която ще се организира на 12-17 август в столицата Анкара и в централната провинция Коня.
" Планираме да обсъдим вероятностите за облекчение на режима на пътешестване за жителите на двете страни. Ние удостоверяваме желанието да вдигнем визовия режим за избрани категории турски жители ", излиза наяве още от документа.
Според изказването Лавров и неговият турски сътрудник Мевлют Чавушоглу ще обсъдят също двустранните връзки, както и районните въпроси, изключително спора в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР